Barnes & Noble, Union Square, NYC

Ajuns azi la Barnes & Noble în Union Square, probabil cea mai mare librărie pe care o cunosc (patru etaje întregi pline cu cărți), m-am bucurat să văd atât de mulți oameni cumpărând cărți. Chiar dacă sunt doar cadouri, faptul că lumea mai citește mi se pare un lucru bun.

11 Responses to “Barnes & Noble, Union Square, NYC”

  1. bastylica says:

    Sper ca acolo nu se cumpara cartile ca la noi. Mai nou am inteles ca in librarii vin oamenii si masoara cartile si cumpara 20-30 de carti la dimensiunea dorita si potrivita pentru biblioteca de acasa. Cica nici nu mai conteaza titlurile, autorii sau genul cartilor – doar dimensiunea.

  2. selfhelp says:

    “Mai nou am inteles ca in librarii vin oamenii si masoara cartile si cumpara 20-30 de carti la dimensiunea dorita si potrivita pentru biblioteca de acasa. Cica nici nu mai conteaza titlurile, autorii sau genul cartilor – doar dimensiunea.”

    Daca personal ai vazut intr-o librarie vreun “excentric” sa faca asta e deplasat sa generalizezi ca oamenii masoara cartile. Pana nu ai dovezi clare afirmatia ta nu e decat un mit urban.

  3. Luciana says:

    @bastylica: Unde “la noi” ? Ai fost vreodata la Diverta de sarbatori ? Sa vezi ce greu gasesti un loc liber in zona de lectura, de obicei toate sunt ocupate. Si nu cred ca cineva citeste o carte doar pt ca are anumite dimensiuni. Iar acum de sarbatori chiar am remarcat ca oamenii intrebau de anumite carti, nu le cumparau in functie de coperta. Ieri si azi era o aglomeratie la case cel putin ca in poza lui Vivi.

  4. Monica D. says:

    Da, si dupa 25 decembrie sau dupa ce vor fi citite, va fi coada la returnat cartile…

  5. Liviu says:

    Da, lumea citeste. Nu asa “sustinut si obligat” ca in liceu, dar sa stii ca citeste.
    In ultimele luni am constatat ca pur si simplu simt nevoia sa mai pun mana pe o carte – aici ma refer la beletristica, intrucat partea tehnica vine by default (carti, papers, si tot felul de pdf-uri etc.)

    Nu ne-ai spus de ce te-ai dus pe acolo: ai cautat o carte anume, un cadou, sau doar pentru tine, erai pur si simplu in vizita?

    Inca o chestie: la noi fenomenul a inceput cu Carturesti si Diverta, si probabil se va extinde sau va fi imbunatatit. Oricum, cele 2 lanturi care exista momentan mi se par un semn de evolutie – mergem spre bine, yeeey!

  6. Vivi says:

    Mi-am cumpărat niște cărți – Agatha Christie și Sherlock Holmes – aveam poftă de niște literatură ușoară și captivantă.

    Probabil citesc în medie cam o carte pe lună.

  7. :)) as fi curios ce motive bagi cand returnezi o carte. Ce zici? Ca nu ti-a placut finalul? :)))

  8. ITist says:

    Ca tot veni vorba de asta mie mi-ar place sa vedem in RO un sistem bine pus la punct pt. biblioteci publice. Mi se pare mult mai interesant sa poti imprumuta cartile, le citesti si apoi le returnezi. E drept ca nu am fost de mult intr-o biblioteca romaneasca.
    Prin alte parti lumea are in general mult mai putine carti in casa, insa bibliotecile sint la 2 pasi si multi chiar imprumuta de acolo. Conteaza sa citesti nu sa ai in proprietate.
    De exemplu pe aici prin zona poti cauta pe net intreaga biblioteca publica, face rezervari ce iti sint aduse la biblioteca cea mai apropiata (din cartier) de oriunde se afla in oras (gratuit). E drept ca pt. titlurile foarte noi exista liste de asteptare.
    Eu unul mai imi fac timp de citit din cind in cind doar ca non-fiction (in afara de cartile tehnice de specialitate). Vorba aia, viata bate filmul.

  9. Monica D. says:

    “:)) as fi curios ce motive bagi cand returnezi o carte. Ce zici? Ca nu ti-a placut finalul? :)))”

    Personal nu am returnat nici o carte insa procedeul este des folosit de “localnici” (floridieni). Deja nici nu le trebuie motiv – pur si simplu li se dau banii inapoi.

  10. davidv says:

    Barnes&Noble de la Lincoln Center (Broadway cu 59) este mai mare. Plus ca sunt deschisi pana la miezul noptii, nu doar 10 seara precum in Union Square.
    Si mai ales vara, sunt plini pana si la 12 fara un sfert.

  11. bastylica says:

    Luciana: mea culpa…dar ori de cate ori trec printr-o librarie e destul de pustiu. Diferenta o fac sectiunile de profil pentru IT, Drept, si Economie. La literatura de obicei e cam pustiu.

Leave a Reply