Archive for December, 2013

Hmmm… :-)

Saturday, December 28th, 2013

Despre empatie

Tuesday, December 24th, 2013

A empatiza este un lucru care pentru mine nu vine natural. Sunt băiat și sunt inginer – două dezavantaje care mă fac să pornesc de la zero când vine vorba de a înțelege pe alții.

Cu toate astea am ajuns să cred că tot ce este important în viață se învârte în jurul empatiei – și sunt extrem de bucuros că am ales să îmi investesc timpul în a deveni mai bun la asta.

Când vorbesc de “empatie” nu vorbesc de “compasiune” sau de “simpatie”. Mi se par concepte diferite, empatie este atunci când înțelegi, compasiune este atunci când îți pasă. 🙂

Mi se pare esențial să pot înțelege alți oameni, fie că asta este în viața mea personală sau în viața profesională, prieteni sau de parteneri de afaceri, politicieni sau chelneri.

Asta vă doresc tuturor în noul an – mai multă empatie.

Brother brother, but the cheese costs money

Friday, December 13th, 2013

“Frate frate, dar brânza’i pe bani” – o zicală care nu se traduce deloc bine în engleză și care nici nu pare să aibă echivalent.

Nu îmi dau seama dacă este din cauză că America nu e în general preocupată de brânză, sau pentru că legăturile de familie aici sunt mai importante decât în alte culturi.