Archive for September, 2013

Plugin pentru “raportare greșeli gramaticale”?

Saturday, September 21st, 2013

De ce nu există un plugin de wordpress care să adauge la mine pe blog, înainte de secția de comentarii, un buton care să scrie “raportează greșeli gramaticale”?

Raportarea s-ar putea transforma într-un fel de mesaj private, sau un comentariu neaprobat fără nici o așteptare de aprobare?

Ar rezolva cel puțin un sfert din comentariile despre greșeli din postări, greșeli gramaticale pe care cu toții le facem mai devreme sau mai târziu din neatenție, oboseală, ignoranță sau cel puțin nepăsare. 🙂

[update] Am găsit o soluție imediată și, cred eu, elegantă. Sub căsuța de comentarii am adăugat un link pentru raportare de greșeli gramaticale. Eu cred că este suficient de vizibil, sunt curios dacă va fii folosit. 😉

Despre tristețe și inutilitatea speranței

Thursday, September 19th, 2013

O prietenă mi-a spus o poveste în seara asta.

Oprită într-o intersecție, vede un handicapat cerșetor care pare să spună ceva neinteligibil de fiecare dată când cineva îi dă un ban.

Oare ce tot spune, întreabă prietena mea pe amicul ei care trece pe acolo tot timpul.

Păi pe fiecare om care îi dă un ban îl întreabă “mai e multe?”… pentru ca mama lui i-a spus că o să poată să nu mai stea la cerșit doar atunci când n-o să mai treacă nicio mașină prin intersecția aia.

Și-atunci el tot stă acolo și întreabă, “mai e multe?”

Pe amica mea a întristat-o foarte tare povestea asta, și recunosc că și mie mi s-a rupt un pic sufletul când am auzit-o. 

Și apoi am realizat ceva foarte interesant.

Nu ne întristează faptul că un cerșetor, într-o intersecție, își pierde zilele. Sunt mulți ceșetori pe lume, mulți muritori de foame, și cu toate astea nu ni se rupe inima pentru fiecare dintre ei.

Dar ce este cu adevărat diferit în povestea asta, este speranța inutilă că undeva, cândva, este o lumină la capătul tunelului, o speranță pe care noi o știm a fi imposibilă.

Și cred că asta este ceea ce ne rupe un pic sufletul, ideea că putem spera lucruri care garantat, absolut și inevitabil, nu se vor întâmpla niciodată.

Am salvat și eu un pic Roșia Montană

Monday, September 16th, 2013

Ieri s-a adunat un pumn de indivizi în Union Square în NYC să ridice pancarte cu Roșia Montană.

E un loc bun de protestare, central, unde de obicei protestează tot felul de oameni pentru tot felul de cauze.

M-am dus și eu să casc gura, să le fac niște poze. 🙂 Apoi una din poze a fost postată pe FB unde au văzut-o câteva mii de oameni probabil, 600 likes, 50 shares.

Eu zic că se pune, în felul meu am participat și eu la efort.

Marele Măr salvează Roșia Montană. 🙂

Unde găsesc un tricou cu “Politehnica”?

Thursday, September 12th, 2013

Toate universitățile mari și cunoscute au tricouri, hanorace, chestii, cu numele lor pe ele. Cei care termină la universitățile astea le poartă cu mândrie, pentru că este univestitatea care i-a format, este un simbol, este un nume căruia de cele mai multe ori le datorează educația lor și locul unde au ajuns.

Unde găsesc și eu un tricou cu “Politehnica”? Un hanorac? Ceva acolo, să știe lumea că Poli există și că e bună?