Archive for October, 2012

Sunt ok, dar fără curent sau internet

Tuesday, October 30th, 2012

20121030-125020.jpg

Am supravietuit uraganului.

Toate sunt ok, doar ca am rămas fara curent – si evident fără internet. Gazele, apa merg, caldura o sa își dea drumul teoretic azi.

Cum lumea din România pare sa știe chiar mai multe decât mine, banuiesc ca știți deja ca nu mai e curent in toata partea de jos a manhattanului, sub strada 42. De-asta acum scriu mesajul asta de undeva din midtown, unde a trebuit sa merg pe jos – metroul este închis.

Bloomberg zice ca este cel mai mare dezastru are a lovit metroul probabil de când a fost făcut, o sa dureze câteva zile bune înainte sa ii dea drumul, si asta probabil afectează orașul mai mult decât orice altceva.

E interesant sa mergi pe strada si sa vezi toți oamenii ieșiti si ei din case fără un scop anume, așteptând sa se întoarcă orașul înapoi la viața. Cel puțin așa mi se pare mie ca e atmosfera in SoHo, alte cartiere sunt bine, cu curent si internet.

[update] Pentru că se pare că va dura cel puțin încă câteva zile până vine înapoi curentul, m-am refugiat la niște prieteni în Queens, unde încă este curent și, mai important, internet. 🙂

Cum să te pregătești pentru un uragan

Tuesday, October 30th, 2012

Am primit azi un telefon automat că s-ar putea să se taie curentul în zona unde locuiesc eu.

M-am speriat teribil și am sărit repede să îmi pun kindle-ul la încărcat, să pun niște jocuri noi pe iPad și să downloadez niște apă într-un castron ca să o am pentru acces offline. 🙂

Sunt pregătit!

Vino Sandy și fă ce vrei tu, că n-am mai văzut orașul așa de gol de când a venit Bane și a furat reactorul nuclear de la Wayne Industries și a început să îl transporte pe străzi într-un camion blindat. 🙂

Cum arată drumul meu spre casă

Monday, October 22nd, 2012

Despre cum să facem și noi niște bani

Friday, October 19th, 2012

Unul din lucrurile pe care le realizez recent este diferența între felul în care americanii spun “hai să facem niște bani” și în care unii români spun același lucru.

Sunt înconjurat de oameni care doresc să facă bani. Antreprenori, oameni care vor să construiască business-uri, oameni care vor să construiască ceva de succes.

Când vorbesc cu ei, am sentimentul că se gândesc real la cum să găsească o nevoie, să o satisfacă, să găsească niște clienți care plătesc pentru serviciul pe care ei îl fac. Oamenii realizează că a face bani este greu și cere o grămadă de muncă, convingere, vânzări, și că probabil de cele mai multe ori totul va fi în zadar și nu va reuși. În mod cert nimeni nu ignoră faptul că este greu, și succesul nu apare niciodată peste noapte.

Focusul lor este pe a crea valoare pentru cineva, pentru că ăsta este cel mai previzibil mod de a produce bani.

Dar de multe ori când am astfel de discuții cu români tonul pare să fie despre cum să facem un șmen care să facă într-un fel să fie ușor să tipărim bani, și, dacă este posibil, să facem asta cât mai repede.

Focusul pare să fie pur și simplu pe bani, nu pe valoare.

Nu e nimic în neregulă cu a vrea să faci bani. Dar diferența în atitudine pare să fie de la cer la pământ. Sau poate doar am citit eu prea mult Ayn Rand. 🙂

De ce facem ceea ce facem

Saturday, October 6th, 2012

Steve știe să spună asta mai bine ca oricine.