Archive for May, 2012

Toate în viață se conectează într-un fel…

Wednesday, May 30th, 2012

Recent cineva cu care lucrez m-a întrebat ce știu despre cineva din România.

Nici o problemă, am spus, și am trimis câteva emailuri ici și colo, în nici câteva ore aveam întreaga poveste despre persoana respectivă. 🙂

Asta m-a făcut să îmi dau seama de un lucru: am putut face asta doar pentru că am lucrat la harta publicității timp de câțiva ani. Așa am cunoscut oameni cu care acum sunt amic și pe care acum îi pot întreba despre alți oameni din România. 🙂

Când am făcut harta publicității nu ăsta era scopul meu.

Dar am pus tot sufletul în ea, mi-am investit timpul și pasiunea, am fost corect cu oamenii care înțelegeam ce vreau să fac și nu i-am supărat decât pe cei care aveau de ce să se supere. 🙂

Lucrez deseori la multe proiecte în paralel și îmi place să lucrez la lucruri de care sunt pasionat, indiferent dacă pe termen scurt nu există un beneficiu vizibil.

Toate aceste proiecte, toate aceste interacțiuni cu diverși oameni, duc la conexiuni aleatoare care eventual vor fi conectate într-un fel sau altul. De aceea pune-ți tot sufletul în ceea ce faci. Construiește relații bune, fii corect, poartă-te ca și cum totul depinde de proiectul pe care îl faci.

Pentru că nu știi niciodată când, undeva în viitor, toate eforturile astea separate și întâmplătoare se vor lega într-un fel.

Ceea ce faci este greșit

Monday, May 21st, 2012

Unul dintre cele mai interesante efecte secundare ale faptului că sunt înconjurat de oameni care fac startup-uri este că tot timpul există cineva care îmi spune că ceea ce fac, ce am făcut sau ce plănuiesc să fac este greșit. 🙂

Îi înțeleg, și eu sunt la fel, și cred că întreaga lume a startupurilor este așa. Pentru că dacă nu am crede că înțelegem mai bine lumea decât alții, nu am face ceea ce facem.

Este o constatare interesantă și deși pe termen lung este extenuant ca asta să se tot întâmple, îi respect pe toți acești oameni.

Mi se pare că și-au câștigat dreptul să facă asta pentru că sunt și ei participanți, sunt oameni care crează, construiesc, investesc, participă activ, nu sunt doar comentatori din tribune.

Și-atunci deși este obositor, este o realitate cu care trebuie să trăiesc.

Un oraș neliniștit

Monday, May 14th, 2012

Am realizat ce anume au în comun oamenii din New York.

Sunt neliniștiți. Restless. Mi-e greu să găsesc o traducere exactă în română, dar ăsta este cred un lucru pe care îl văd în jurul meu constant.

Oameni restless la servici, în viața privată, în ceea ce fac în timpul liber, în dragoste, în prietenii, oamenii vin în New York și trec prin New York într-o continuă agitație, într-o căutare continuă, fără să vrea cu adevărat să găsească ceva.

Locuiesc într-un oraș care nu știe să se relaxeze.