Archive for January, 2012

Antigua, Guatemala

Monday, January 30th, 2012

Am ajuns cu bine și în Guatemala. Până acum îmi place, pare a fi o țară cu mulți vulcani, temperatură perfectă și oameni deschiși.

Toamnă pe o plajă din California

Friday, January 27th, 2012

Poze făcute pe film, nu mai aparat digital în afară de iPhone. Și ca de fiecare dată când postez fotografii alb negru de pe film, mă duc cu gândul la blogul lui Kit, pe care vi-l recomand.

Despre startups și skydiving

Thursday, January 26th, 2012

Am avut azi o revelație foarte interesantă.

Am avut o întâlnire importantă, genul ăla de întâlnire unde viitorul tău depinde de ea, și mi-am dat seama imediat după că este o experiență foarte similară cu skydiving-ul.

Te pregătești cum poți înainte de întâlnire, apoi intri direct în ea și toată pregătirea se duce de râpă. Realitatea înconjurătoare dispare și nimic nu mai există în afară de cei câțiva care sunt la masă. Simțurile ți se ascut, te concentrezi intens și totul se termină înainte să îți dai seama prea bine ce s-a întâmplat.

Iar imediat după ce valul de adrenalină trece am un sentiment puternic de revenire la realitate, extenuare psihică și un imbold irezistibil de a mai face asta o dată.

De asta îmi plac mie sporturile extreme (skydiving, parapanta și startup-urile): toate trei generează trăiri intense. 🙂

Un articol din Forbes.ro

Sunday, January 22nd, 2012

Ionuț Bonoiu a scris un articol foarte simpatic în Forbes România despre tineri care au potențial să facă o diferență în România.

Îl găsiți aici, mă simt onorat că mă menționează și pe mine.

New York-ul la amiază

Wednesday, January 11th, 2012

Duminică după-masă m-am văzut cu un prieten cu care nu mai vorbisem de ceva vreme. Voia să mergem la The New Museum, sigur, de ce nu, nu m-am mai râs pe seama artei contemporane de ceva vreme.

Și de acolo de la muzeu, de la ultimul etaj, asta era priveliștea de pe balcon, într-un oraș care nu încetează să mă surprindă deși trăiesc aici deja de 6 ani.

Nu e rău pentru o după-masă trăită la întâmplare.

Înoată împotriva curentului

Friday, January 6th, 2012

Am realizat recent că eu mă simt cel mai comfortabil atunci când sunt convins de o chestie pe care majoritatea celor cu care vorbesc o cred a fi o tâmpenie.

Când am realizat asta primul meu reflex a fost de autocritică. “Bravo bă, îți place să te simți geniu neînțeles, ptiu să nu te deochi ce special ești tu” – mi-am spus singur.

Dar apoi am încercat să îmi dau seama de ce simt asta.

Când am făcut harta publicității, primul lucru pe care mi l-a spus Orlando era că nu o să îi pese nimănui de statistica mea. În timp a devenit un site de referință.

La Google Finance acum șase ani eram singurul nebun care tot insista că trebuie să adăugăm chestii sociale, de colaborare. Cinci ani mai târziu Google investește major în social stuff.

Un product manager de la GMail mi-a spus că el credea că Multiple Inboxes este o tâmpenie când a auzit ce vreau să fac. Trei ani mai târziu GMail lucrează la Priority Inbox și încearcă să rezolve information overload.

În Google Maps lansam intern hackuri cu chestii sociale cu un an înainte să vorbească oricine despre social.

Doar ideile la care nimeni nu se așteaptă și pe care toți le cred idioate acum vor avea cu adevărat impact asupra viitorului.

Dacă toată lumea e de acord cu o idee, înseamnă că e deja mainstream, implementată și lucrată. Impactul s-a produs și următoarea schimbare va veni de la cineva care lucrează la o idee de care toată lumea acum râde.

Așa că aș vrea să fac o prezicere: în 2012, harta politicii va avea un impact măsurabil în alegerile din toamnă. Cum care hartă a politicii? Știți voi, proiectul ăla despre care majoritatea celor cu care am vorbit în ultimii câțiva ani mi-au spus că n-are nici o șansă să conteze. 🙂