Archive for November, 2011

Occupy Wall Street

Sunday, November 27th, 2011

Mă mai întreabă lumea uneori dacă la mine aici se simte ceva cu mișcarea asta de Occupy Wall Street.

În afară de cafeneaua de peste drum de mine care și-a pus afișe pe pereți cu Occupy Wall Street, răspunsul este că nu prea. 🙂 Îi văd și eu la televizor ca toată lumea. Și le țin pumnii, că au dreptate.

Improvizații

Monday, November 21st, 2011

Cu ce aveam prin casă azi am gătit pui la cuptor, în sos de muștar cu vin alb, pe o pătură de varză cu morcov și ardei plus un pic de lămâie și brânză. Nu mă așteptam la nimic, dar a ieșit bine. 🙂

Micile satisfacții ale vieții

Friday, November 18th, 2011

laptegros.ro era luat. Dar am cumpărat thickmilk.com. 🙂 Yay!

Despre români și prezumția de inteligență

Friday, November 11th, 2011

Mi-am dat seama ieri că în România ar trebui să se inventeze fraza “prezumția de inteligență”. Ar fi o chestie foarte analoagă cu “prezumția de nevinovăție”.

Atunci când vorbești cu cineva încearcă să înțelegi întâi dacă ceea ce spune respectivul este bazat pe motive substanțiate sau e bogus, dacă știe despre ce vorbește sau nu și de ce afirmă ceea ce afirmă.

Din păcate ceea ce eu am observat că mulți fac este să spună direct “ceea ce spui tu nu se potrivește cu ce spun eu, deci n-ai dreptate”. Păi de unde știi, dacă nu ai încercat să înțelegi de ce spun ceea ce spun? 🙂

Păi nu, că…

Tuesday, November 8th, 2011

Am realizat azi că nu mai pot avea deloc discuții cu oameni care încep absolut fiecare propoziție cu “păi nu, că…”. Adică cu români. 🙂 Mă enervez cam după primele patru sau cinci schimburi de replici.

Mi-am dat seama de asta de mai demult, dar nu credeam că am ajuns așa de extrem cât să opresc discuția după primele câteva minute, să schimb subiectul sau pur și simplu să refuz să mai vorbesc.

E clar, m-am americanizat complet, și același lucru vi-l doresc și dumneavoastră.

Mind = blown

Friday, November 4th, 2011

Am văzut și eu ca și toată lumea talk-uri despre Wikipedia, cum funcționează, de ce, etc. Dar în seara asta am încercat pentru prima oară să editez un articol activ.

O amică din New York și-a găsit pagina de wikipedia editată agresiv de un utilizator wikipedia. Am intrat să îl corectez. Userul era veteran, cu mii de articole editate.

Ne-am încins în argumente despre autenticitatea surselor, despre surse verificabile și surse care pot fi self-published, despre reputație și ce anume înseamnă termeni ca ‘antreprenor’ și dacă este obiectiv corect.

Recomand experiența oricăruia dintre voi și eu unul am un nou respect pentru Wikipedia. Dacă la un articol complet aleator se întâmplă asta… eu unul sunt impresionat. Foarte foarte tare!