Archive for May, 2010

Lumea e mică

Monday, May 24th, 2010

De dimineață eram aici

… iar la prânz eram aici

Una din plăcerile mele…

Friday, May 21st, 2010

… zilele astea este să mănânc ciorbă și mămăligă cu brânză. 🙂
Îmi place centrul vechi al Bucureștiului, se dezvoltă într-o zonă foarte mișto.

Workshop de fotografie

Thursday, May 20th, 2010

O prietenă foarte talentată de-a mea face un workshop de fotografie. Dacă aveți tendințe fotografice vă recomand workshop-ul ăsta cu cea mai mare căldură.

București

Wednesday, May 19th, 2010

Am ajuns și în București.

Lausanne, Elveția

Sunday, May 16th, 2010

Despre raportarea de spam

Tuesday, May 11th, 2010

Recent Matt Cutts (care conduce echipa de Webspam la Google) a cerut spam reports anume pentru website-urile în câteva limbi, printre care și limba română. Un post recent al lui Zoso mă face să simt nevoia să clarific anumite lucruri despre spam, Google și internetul românesc.

Țin legătura cu oamenii care se ocupă de analiza spamului. Acești oameni există, raportările valide de spam se iau foarte în serios și efortul de a raporta spam pe internetul românesc nu este o pierdere de vreme.

Iată însă câteva motive pentru care asta nu este întotdeauna evident:

Multe din semnalările de spam sunt incomplete
Toate câmpurile din formularul de raportare de spam sunt foarte importante. A spune că un site face spam nu este de ajuns. Trebuie și un exemplu concret de căutare unde rezultatele sunt poluate, împreună cu o descriere a motivului pentru care rezultatul respectiv este spam și link-uri concrete către paginile care dovedesc asta.

Rezultatul raportului de spam nu este întotdeauna cel așteptat
Doar pentru că ai raportat un website despre care tu ești convins că face spam nu înseamnă că va fi eliminat complet sau pentru totdeauna din rezultatele de căutare Google.

Deși uneori se fac și penalizări manuale, de cele mai multe ori se preferă îmbunătățirea algoritmilor automați de detectare de spam. Semnalarea spam-ului rămâne însă esențială, chiar dacă nu există întotdeauna un rezultat direct și vizibil al respectivei raportări.

Nu există răspunsuri publice pentru raporturile de spam
Probabil cea mai frustrantă parte este lipsa de răspuns pentru fiecare semnalare. Deși unele tehnici sunt foarte clare și cunoscute, altele sunt mai puțin clare. A spune exact ce măsuri se iau sau dacă ceva este sau nu considerat spam înseamnă a valida eforturile spammerilor.

În afară de faptul că a fost analizat în detaliu nu vă pot spune ce s-a întâmplat cu clubafaceri.ro. În același timp însă, dacă mai găsiți căutări unde clubafaceri.ro apare cu rezultate nerelevante vă rog să le raportați. Dacă sunt raportări valide vor fi analizate încă o dată.

În concluzie
Vă rog să luați foarte în serios apelul lui Matt pentru raporturi de spam și să încercați să trimiteți raporturi clare, concrete și valide. Contează și ar ajuta mult echipa de spam, dar mai ales va ajuta la îmbunățirea calității rezultatelor pe google.ro.

Dacă ați trimis un raport și nu vedeți nici o schimbare în timp vă rog să îmi spuneți. În măsura în care am timp voi încerca să mă asigur că echipa de spam l-a primit.

The city we love to love

Monday, May 3rd, 2010

După un weekend întreg în Brooklyn, am făcut poza asta pe drumul de întoarcere, pe pista de biciclete de peste Brooklyn Bridge.