Archive for November, 2009

Highway One, din Monterey înspre Santa Barbara

Sunday, November 29th, 2009

Fotografie făcută prin ochelarii de soare. O autostradă care mi-a plăcut mult, cu locuri sălbatice în care să te oprești, cu muzică bună în mașină, relaxat și într-o dispoziție excelentă.

California beach, close to Monterey

Saturday, November 28th, 2009

Wine Country, Napa Valley, California

Friday, November 27th, 2009

Sunt într-o dispoziție excelentă în ultima vreme și road-trip-ul ăsta mă prinde la fix, cu chef de făcut nimic și hoinărit aiurea.

Alegerile prezidențiale, pe scurt

Monday, November 23rd, 2009

Acum vreo doi ani m-am jucat cu țintele de la tir ale unor prieteni și le-am lipit creativ pe un perete la ei acasă.

Abia acum am realizat ce bine se potrivește cu campania pentru alegerile prezidențiale din 2009 și am făcut afișul ăsta. 🙂

(mesaj postat și pe hartapoliticii.ro)

O zi la vot, Casa Română, Hayward, California

Monday, November 23rd, 2009

Ultima poză nu e din apartamentul unor prieteni, nu de la Casa Română unde a fost secția de votare, dar sumarizează bine, cred eu, sentimentul acestor alegeri.

Înapoi în viitor

Sunday, November 22nd, 2009

Am plecat din New York în mijlocul a prea multe chestii pe care trebuia să le fac și am uitat să îmi cumpăr teneși.

Ajuns în California, m-am dus online și mi-am luat o pereche de la zappos.com, pe care am comandat-o pe adresa hotelului. A ajuns în două zile.

Am scris despre cât eram de încântat de asta pe twitter și pentru asta, fără să știu, zappos mi-au dat acum livrare gratuită de pe o zi pe alta.

Am simțit că trăiesc în viitor, pot să cumpăr de oriunde fără să am nevoie să găsesc magazine locale, fără ore de funcționare, fără bătăi de cap și ceea ce cumpăr apare magic oriunde m-aș afla în momentul ăla.

Aștept cu nerăbdare momentul în care tot ceea ce trebuie să fac este să îi spun telefonului meu “am nevoie de o pereche de teneși, maxim 80$”. Telefonul știe deja hotelul și camera unde stau, îmi știe numărul la pantof și culoarea preferată de teneși, fără ca eu să fac nimic teneșii s-ar materializa la mine în cameră a doua zi.

Viitorul ăsta nu e departe și săptămâna asta am văzut parte din el.

Mountain View, California

Sunday, November 15th, 2009

Uneori mă gândesc la toți străinii care au stat în camera asta de hotel, care au stat ca și mine în spațiul ăsta neutru, impersonal și aranjat care încearcă atât de tare să mă facă să simt că sunt primul om din lume care doarme aici.

Oare cum ar fi un hotel care să te lase să mâzgălești cum vrei tu un perete?

Twitter vs. Facebook în România

Wednesday, November 11th, 2009

Mai în glumă mai în serios am făcut zilele trecută pagină de facebook pentru Harta Politicii, intrigat de succesul pe care îl avea pagina balaur.ro de pe facebook.

Și cum twitter e pe buzele tuturor celor din online-ul românesc de la o vreme, m-am gândit să fac o comparație.

O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, iar în cazul ăsta o pagină pe facebook face mai mult decât 7 conturi pe twitter. 🙂 Și nici nu compar cât de ‘engaged’ sunt fanii de pe facebook față de twitter.

Cât despre RSS, Cronica Cârcotașilor nu își măsoară numărul de abonați dar cu toții știm că internatul român de rând abia știe să se dea pe net, d’apoi să folosească Google Reader. 😀

Mac Mini, micul gigant

Monday, November 9th, 2009

Parcă așa suna reclama la Tico și cred că se aplică foarte bine. 🙂

Am renunțat la AppleTV și mi-am luat un mini pe care acum îl folosesc și ca desktop și ca media center, plăcut surprins să aflu că suportă dual display. Highly recommended.

p.s. Și da, am și Magic Mouse și îmi place mult de el. I’m a total Apple fan boy. 🙂

Once upon a time in America

Wednesday, November 4th, 2009

Îmi place fotografia pe film și pentru că, atunci când mă duc să îmi iau rolele de la developat, grăbesc pasul plin de nerăbdare ca un adolescent cu sufletul la gură.

Îmi place pentru că mă face să mă simt într-un fel aparte, poate doar pentru că fiecare clic al aparatului este un simbol al faptului că mi-am lăsat iremediabil și definitiv amprenta pe ceva real și tangibil.