Archive for June, 2009

Tokyo Bar, Tribeca, NYC

Saturday, June 27th, 2009

Despre Afghanistan

Thursday, June 25th, 2009

Am văzut Afghan Star azi un film pe vi-l recomand cu căldură, mai ales dacă vă interesează câtuși de puțin ce se întâmplă în lumea arabă partea aia a globului. 🙂

A fost și regizoarea la screening și a vorbit despre cum a încercat să spună o poveste foarte umană.

O poveste despre cum tineretul afghan încearcă să își găsească o identitate, despre cum încearcă să uite că trăiesc într-o țară măcinată și formată de războaie în ultimele câteva zeci de ani, despre o renaștere culturală a unui popor atât de uitat de lume.

Și chiar dacă mie mi se pare că americanilor filmul ăsta o să le placă pentru că au ocazia să se indigneze la cum sunt tratate femeile, la libertatea cuvântului, opresiune, bla bla, eu vi-l recomand pentru partea umană din el.

Dacă îl vedeți, încercați să vă gândiți ce înseamnă de fapt un sâmbure de normalitate într-un context arhi-cunoscut și pe care filmul reușește să evite să îl arate cu degetul, dar îl ține subtil în fundal.

p.s. Din aceeași categorie de filme foarte bune din Orientul Mijlociu, probabil că ați văzut deja Persepolis, Waltz with Bashir și The Band’s Visit.

OMG going gaga over asianposes.com :-)

Tuesday, June 23rd, 2009

Din când în când mă mai prostesc cu prieteni pe chestii complet absurde și silly de pe internet, ceea ce vă recomand și vouă. 🙂 De data asta totul a pornit de la asianposes.com.

Nu știu de ce îmi tot vine să pun titluri în engleză, mi se pare că sună mai bine. 🙂

The Coney Island Mermaid Parade

Sunday, June 21st, 2009

Coney Island este o plajă în New York, singura plajă la care poți ajunge (cam într-o oră) cu metroul. Este un loc un pic ciudat și cu un farmec aparte, un fel de vestigiu care aduce aminte de american pop-culture de acum jumătate de secol.

Printre altele, în fiecare an, se organizează The Mermaid Parade, plină de amatori și ciudați, cu un feeling aparte de oameni care se simt bine. Ca bonus, anul ăsta regele Neptun a fost Harvey Keitel. 🙂

Some things money can’t buy

Tuesday, June 16th, 2009

Aseară mi-a căzut portofelul din buzunar la film.

Cireașa de pe tort: să pot face asta într-un cinema. 🙂

Vestea bună este că portofelul mi l-am recuperat (împreună cu ID și card-uri de prin el). Banii nu… dar a meritat. 🙂

The Highline – primul parc suspendat din New York

Monday, June 15th, 2009

Am fost vineri să mă holbez și eu la The Highline, cea mai nouă minune din New York, un parc construit pe niște vechi șine de tren suspendate, undeva pe partea de vest a Manhattan-ului care, trebuie să recunosc, a fost mult mai cool decât mă așteptam.

Și probabil la fel de impresionat am fost de cât de colorat este orașul văzut în ansamblu, o mare de portocaliu, cărămiziu, albastru și verde, o pictură fantezistă plină de culoare și oameni.

Dacă vreodată sunteți prin preajmă, să vă duceți neapărat.

David Byrne – dorkiest concert ever?

Wednesday, June 10th, 2009

Am fost ieri la primul concert din seria Celebrate Brooklyn din Prospect Park, David Byrne de la Talking Heads (care au câteva hit-uri absolut geniale). Foarte multă lume, am fost foarte surprins să văd că Talking Heads este atât de popular azi. Mă gândesc că are sens, aduce așa oarecum cu David Bowie.

Anyways, un concert care mi-a plăcut, foarte dorky într-un fel, cu oameni care se cam dădeau în spectacol pe scenă într-un fel foarte… intenționat neîndemânatec. 🙂

Deși la Bregovic nu cred că mă duc (deja l-am văzut de vreo trei ori în concert), o să încerc să ajung la Blonde Redhead în câteva săptămâni.

Poate vara asta mă țin mai mult de ieșit în parc. 🙂

Ce fac eu sâmbătă seara :-)

Monday, June 1st, 2009

Mă duc să văd Manhattanhenge, una din cele patru zile din an în care apusul soarelui se aliniază perfect cu străzile Manhattan-ului.

How more nerdy can you get? 🙂

The Brothers Bloom

Monday, June 1st, 2009

Dacă vă duceți să vedeți The Brothers Bloom, un film destul de silly și entertaining cu Adrian Brody și Rachel Weisz, ușurel și de vară, să nu uitați să remarcați că rezidența “din New Jersey” care se vede și în trailer este castelul Peleș și clădirea părăsită de pe malul mării din scena finală este cazinoul din Constanța. 🙂

Nu îmi dau seama prea bine de ce în timpul filmului Castelul Peleș nu mi s-a părut familiar, dar am recunoscut cazinoul din Constanța (de aia am poza de mai sus) și abia azi m-am gândit să văd dacă nu cumva și castelul ăla seamănă a ceva. 🙂