Archive for May, 2009

Ce am mai făcut în ultima vreme

Friday, May 29th, 2009

Încet încet îmi trece astenia de primăvară. Îmi suflec singur mânecile și mă încurajez să merg mai departe, convingându-mă că nu are nici un sens. 🙂 Funcționează, cel puțin parțial.

Și totuși, ce am mai făcut de la o vreme? Îmi ocup cea mai mare parte a timpului liber cu Harta Politicii.

Descopăr că îmi place mult sentimentul de a învăța ceva nou, cum funcționează politica, ce e important și ce nu, o lume și un domeniu cu totul străine mie până recent.

Încep să înțeleg (cred eu) din ce în ce mai bine diferențele între o democrație tânără ca a noastră și una matură (America). Diferențe nu doar la nivel de clasă politică dar mai ales la nivel de cetățean, de educație politică, complet absentă într-o societate românească unde singura promisiune politică se oprește la “o să fac să fie bine, crede-mă pe cuvânt și nu cerceta”.

Îmi dau seama că este primul proiect unde prietenii și cunoscuții mă privesc cu amuzament și neîncredere, ba probabil chiar cred că sunt un pic dus. 🙂 Este primul proiect în care îmi investesc pasiunea care are șanse infime de reușită, și sentimentul este interesant.

O să vă mai țin la curent din când în când cu progresul experimentului. 🙂 Până una alta, vă recomand ultima mea jucărie, un simulator de alegeri europarlamentare.

Băgați procentele din sondaje sau exit-poll-uri și vedeți cine iese EuroParlamentar. Un exercițiu util pentru jurnaliști sau pasionați de politică, dar mai ales o unealtă pe care nu am văzut-o pe nici un alt site. 🙂

Brooklyn Bridge

Monday, May 25th, 2009

În ultima săptămână am ajuns de două ori pe lângă Brooklyn Bridge, și de fiecare dată mă întreb de ce nu mă duc mai des, este un pod care îmi place mult, de unde poți vedea apusul peste oraș și unde poți sta să citești o carte pe malul apei.

Da, măzgălitura românească e tot acolo, și tot zic că mă duc să o spăl dar n-am apucat. 🙂

The mad hatter felt quite at home

Wednesday, May 20th, 2009

Toate’s noi și vechi sunt toate

Friday, May 15th, 2009

În facultate am stat fără televizor șase ani și nu numai că nu am pierdut nimic, ci dimpotrivă. 🙂

Hotărât să îmi recuceresc libertatea, am renunțat din nou la cablu, enervat de prea multe reclame și de prea multe filme în care “fuck” este înlocuit cu un tembel “damn” în cel mai nepotrivit mod cu putință.

Mi-am luat un AppleTV pe care am pus Boxee și acum… văd din nou TV, cu mai puține reclame sau deloc, de pe Hulu, Netflix, YouTube, whatever. 🙂

Minunat, nu? 🙂

Ce fac cu timpul liber câștigat? Știți deja că nu îl folosesc pentru scris mai mult pe blog. 🙂 Mă ocup mai mult de Harta Politicii, mă uit la dvd-uri și încerc să scap de astenia asta de primăvară care mă ține de când a început iarna. 🙂 Îmi țin singur pumnii să reușesc.

Where no headphones have gone before

Friday, May 8th, 2009

Azi mi-am găsit căștile în cafea. Am fost un pic surprins, nu este locul în care le las de obicei. Cine știe la ce mă gândeam. I’m probably going slightly mad. Weeeee…

West Side, NYC, Mai 2009

Sunday, May 3rd, 2009

De “1 Mai” în America nu se merge la mare

Friday, May 1st, 2009

Deși Labor Day, echivalentul lui 1 Mai, este pe 7 Septembrie, niște rătăciți fac proteste și de 1 Mai. 🙂 Mi s-a părut amuzant.