Archive for March, 2009

Cum cheltui eu banii contribuabililor români :-)

Thursday, March 26th, 2009

Cât am fost în vacanță am primit o scrisoare recomandată. Azi, plin de curiozitate, m-am dus la poștă și nu mare mi-a fost mirarea să văd că Inspecția Muncii – da, din România – îmi scrie. 🙂

Acum vreo două luni, enervat de tot ce auzeam din România despre abuzul angajaților de către angajatori, am vrut să întreb la Ministerul Muncii ce anume poate face angajatul în legătură cu asta.

Am aflat că există o instituție specializată care se ocupă cu exact așa ceva, Inspecția Muncii. Din păcate n-au vrut să îmi răspundă la întrebare fără să o clasifice drept petiție și când mi-au cerut numele complet și adresa, well, m-am conformat.

Drept urmare, deși apoi mi-au răspuns foarte prompt (mi-au trimis răspunsul scanat prin email 🙂 ), acum mi-au trimis răspunsul și prin poștă. How awesome is that!? 🙂

Acum, nu știu dacă să râd sau să plâng și nu pot să nu mă gândesc

– dacă la email răspund prin poșta, să încerc să le dau un telefon?

– dacă acordă atâta atenție unei întrebări oarecare de pe partea cealaltă a pământului, înseamnă că ăștia chiar sunt metodici și se ocupă în cele mai mici detalii de toate problemele 🙂

– am reușit să cheltui banii contribuabililor români deși eu nu mai plătesc taxe (în România, că în general…) 🙂

Oricum, dacă ești un angajat abuzat și muncit peste program, dacă suspectezi că angajatorul tău încalcă Codul Muncii (o lectură fascinantă), poți depune o petiție.

Ți se va răspunde, oriunde ai fi. 🙂

Înapoi la realitate

Tuesday, March 24th, 2009

Când te întorci în New York, după o vacanță într-o țară exotică, verde, umană și haotică, orice ai face, NU te uita pe fereastra avionului înainte de aterizare.

Vei găsi o suburbie care se întinde cât vezi cu ochii, rânduri și rânduri regulate de case, toate la fel, gri și pustii, pline de singurătate și izolare în confortul lor artificial, o suburbie la celălalt capăt al pământului nu doar fizic dar și uman.

New York-ul este un oraș foarte mișto, dar uneori contactul inițial e tare brutal și deprimant.

A Cidade Maravilhosa

Sunday, March 15th, 2009

Făcut parcă dintr-o trăsătură de penel, un oraș care izbucnește din mare deodată cu stâncile absolut fantastice, o aglomerație urbană plină de contraste dar mai ales cu un sentiment profund uman și organic.

Ce am învățat azi

Thursday, March 12th, 2009

Că la 1900 de metri este chiar răcoare. 🙂 Că după ce am zburat 48 de km și am rămas fără apă, eram cam obosit. Că azi în 2h 40m am zburat mai mult decât acum câteva zile în 3 ore și ceva.

Una peste alta a fost o zi superbă, cel mai lung zbor al meu de până acum.

Vă las cu o poză cu doi copii locali care mi-au ținut de urât cât timp așteptam autobuzul.

În curând nu o să mai postez așa mult despre zbor că poate nu interesează pe toată lumea câți km am mai zburat eu în fiecare zi, în plus vacanța mea în Brazilia se apropie de final. 🙂

Zborul de azi

Wednesday, March 11th, 2009

Azi mi-am legat camera de gât și am lăsat-o să meargă. Și pentru că știu că sunteți extrem de interesați de cum se vede de fapt din zbor sau cum arată parapanta mea, iaca un mic video. 🙂

Îmi place mult cum se vede decolarea, iar la sfârșit ca bonus se vede și o pasăre care venise să zboare cum mine, cum se întâmplă uneori aici.

E un sentiment foarte mișto să zbori cu vulturii locali în aceeași termică. Enjoy.

Plastic fantastic

Tuesday, March 10th, 2009

Nu toate zilele au vremea perfectă

Sunday, March 8th, 2009

E mic dar e al meu :-)

Saturday, March 7th, 2009

Azi am făcut primul meu filmuleț din zbor. E scurt pentru că încă nu îmi place să zbor prea mult fără să am mâinile pe comenzi. 🙂 Enjoy.

Nu e cine știe ce, dar na, e al meu. 🙂

Mai multe poze din Brazilia

Friday, March 6th, 2009

După ce acum două zile am făcut un record personal cu 40km distanță timp de 3 ore în aer, ieri și azi nu au mai fost zile așa grozave, cu doar câte o oră și jumătate de zbor, și doar 10-20 km distanță.

Însă e bine, progresez, mă cunosc mai bine, învăț să am răbdare în fiecare termică să ajung la cloud base, să fiu răbdător și să nu mă mai uit la cei care zboară deasupra mea, să urmăresc mai atent vulturii și terenul, să îmi cunosc aripa și limitele mai bine, să mă relaxez mai mult.

Și apropo de aripa mea, uite cam așa arată în aer:

Și cam așa arăt eu în aer 🙂

Găsiți mai multe poze aici.

În mod cert zborul în Brazilia mă răsfăță, când mă gândesc la cele câteva site-uri prăpădite de zbor de lângă New York, îmi vine să mă mut. 🙂

Parapanta și bocancii :-)

Tuesday, March 3rd, 2009

Și pentru că știu că mureați de curiozitate să îmi vedeți parapanta și bocancii, uite încă două poze 🙂

Mai întâi parapanta, undeva la decolare.

Și apoi bocancii, undeva la 1300 m în drum spre următoarea termică. 🙂 Cine este extra atent vede și cele cinci parapante din fundal.

Azi am zburat doar 14 km.