Archive for August, 2008

Recunoasteti personajul :-)

Thursday, August 28th, 2008

Vivi + Orlando = NYC

Sa se dea cate unul sa ajunga la toata lumea

Saturday, August 23rd, 2008

O prietena imi arata ca in Bucuresti o sa fie wireless gratis in trei parcuri… intre orele de program. ๐Ÿ™‚

Internetul wireless functioneaza, de vineri, gratuit, in intervalul 10.00 โ€“ 20.00, in trei parcuri din Capitala. Astfel bucurestenii pot naviga pe web in zona Expo Flora si zona Gradina Japoneza din Parcul Herastrau, in zona La Cetate din parcul Cismigiu, si la intrarea principala si in zona de langa Liceul Sincai, in Parcul Tineretului, informeaza un comunicat al Primariei Capitalei.

Ma intreb a cui o fi fost ideea geniala a orelor de program (care ma amuza teribil). ๐Ÿ™‚ Le e teama ca vin baietii rai noaptea si vandalizeaza internetul? Nu dau noaptea ca sa nu il fure cineva cand nu sunt paznicii atenti? Oare il inchid si sambata si duminica, sa nu se suprasolicite routerele, saracele de ele? ๐Ÿ™‚

Aproape la fel de misto este pdf-ul cu locatia zonelor wireless din comunicatul de presa, desenate cu un marker portocaliu pe niste harti si scanate. Genial.

Summer Streets

Saturday, August 23rd, 2008

Trei sambete la rand, intre 7am si 1pm s-a inchis Park Avenue. O idee buna, un avenue cu un view spectaculos si o ocazie de a merge cu rolele pe o strada pe care in mod normal nu ai putea.

Summer Streets

Summer Me

Cu ocazia asta am vazut si cea mai lunga bicicleta pe care am vazut-o vreodata.

Long Bike

Mi-a adus aminte de Low Riders de care scria Manafu zilele trecute. Bicicleta asta ar fi un fel de Long Riders? ๐Ÿ™‚

Sunny and silly

Friday, August 15th, 2008

Unul din putinele lucruri pe care le pot face in California si nu in New York este sa ies sa muncesc pe iarba, sub o umbrela galbena, la soare, iar vremea sa fie superba.

Inca o dovada ca nu le poti avea intotdeauna pe toate. ๐Ÿ™‚

Jocurile Olimpice… ale Americii

Wednesday, August 13th, 2008

Incerc sa ma uit la jocurile olimpice pe NBC, vrand sa vad si eu ce mai face Romania. Este finala pe echipe la gimnastica feminina.

Nu e greu sa identifici perspectiva NBC asupra Jocurilor Olimpice.

In primul rand se alege un conflict de fond. Un conflict este important daca vrei drama de calitate, nu poti sa ai un conflict cu un singur personaj asa ca esti nevoit sa ai cel putin doua. Stim deja ca personajul principal este America, pentru personajul secundar se alege echipa care va genera cea mai multa drama in opozitie cu personajul principal, China.

Ca sa nu ametim publicul prea mult, arata 20% din timp echipa Chinei si 80% din timp echipa Americii. Cum se umple 80% din timp? Pai arati cum se incalzesc fetele (intriga), apoi cum se executa rutinele (desfasurarea actiunii), cum se imbratiseaza in detaliu cu toata lumea (o mica pauza), reluari ale executiilor, cum asteapta cu nerabdare emotionate scorul (suspans), nota (concluzia). Comentariul insista fie pe drama (ce nu a mers bine si de ce) fie pe mega succese (cat de grozav a fost), fie pe comparatia cu personajul secundar. Nu prea exista ‘okay’.

A, si arata si parintii dupa fiecare nota mai interesanta mai ales daca parintii plang, rad, se bucura sau flutura steaguri. Sentimentalismele merg la public.

In doua ore de transmisie am vazut un singur exercitiu la bare al altei echipe, intamplator al unei romance, care a durat 30 de secunde. 0.4% din timpul total.

Ce alte echipe mai participa? Nu stiu. Am urmarit cu atentie si nu stiu daca au spus macar o data toti participantii. Nici nu conteaza prea tare, nu? Celelalte echipe sunt mentionate doar cand apar in conflict cu personajul principal, echipa Americii. Nici macar la sfarsit nu a fost afisati un clasament final. Doar cele trei medalii, asa am aflat ca Romania a luat bronz, am citit pe ecran, comentatorii erau prea preocupati cu personajul principal.

Un scenariu hollywoodian excelent al acestui ultim blockbuster numit Jocurile Olimpice ale Americii. Un film de calitate, comentatorii sunt excelenti, coerenti, informati, educati, stiu ce spun.

Dar mai da-o incolo de comercializare, mai exista si alte natiuni pe planeta in afara de America, concurenta Americii si restul lumii.

E normal sa acopere echipa nationala cel mai mult, dar da un 20% din broadcast si celorlalte evolutii interesante, nu chiar 0%.

Din alte tari cum s-a vazut Olimpiada? Sunt si alte televiziuni la fel de nationaliste?

East side story

Monday, August 11th, 2008

East Village

East Village, New York.

Test blogpost de pe iphone

Friday, August 8th, 2008

De mult timp asteptam o aplicatie buna de mobile blogging. It’s finally here! ๐Ÿ™‚

Dap, acest post este scris de pe iPhone din Central Park. I like!

Miss Liberty is sometimes unclear

Thursday, August 7th, 2008

Unclear Liberty

Despre YouTube

Wednesday, August 6th, 2008

Daca vreti sa vedeti o perspectiva diferita asupra YouTube, uitati-va la clipul de mai jos. Este una din cele mai interesante prezentari pe care le-am vazut pana acum despre fenomen, merita vazuta chiar daca e un pic cam lunga.

Merita vazuta mai ales de cei care au deja o opinie formata despre ce se intampla defapt pe YouTube si de ce. ๐Ÿ™‚

Este o meditatie si un studiu foarte interesant asupra noilor forme de expresie pe care YouTube le face posibile si asupra a cum reactioneaza lumea la aceste forme de expresie.

Trilulilu, se aude? ๐Ÿ™‚ Via Calin Fusu.