Archive for July, 2008

Google Calculator in limba romana

Thursday, July 31st, 2008

Nu stiu daca ati remarcat (sau daca stiati ca exista) Google Calculator este acum si in limba romana. Eu il folosesc destul de des mai ales sa transform picioare in metri, mile in kilometri si pounds (livre) in kilograme (ca sa aflu ca m-am ingrasat in ultimul an). ๐Ÿ™‚

Anyways, pe langa transformarile intre unitati de masura, transformarile valutare, mai stie si aritmetica normala si stie sa calculeze cautari ca 123 inmultit cu 467. ๐Ÿ™‚

Din pacate nu a invatat si the answer to life, the universe and everything in limba romana. ๐Ÿ™‚

Cloudy Manhattan afternoon

Monday, July 28th, 2008

In curand este ziua unei prietene foarte bune

Friday, July 25th, 2008

I can haz iPhone

Friday, July 18th, 2008

Dupa mai multe zile in care am tot sperat ca nu va mai fi coada am cedat si am rabdat trei ore la coada pentru iPhone.

Mi-am gasit deja aplicatia ideala: Yelp.com care foloseste GPS-ul ca sa caute restaurante aproape de locul in care sunt eu acum.

De faptul ca e pur si simplu o placere sa il folosesti nici nu mai vorbesc. ๐Ÿ™‚

Other objects of desire :-)

Wednesday, July 16th, 2008

Acum ceva vreme am vazut Tekkon Kinkreet (thanks again, Kit), unul din cele mai tari anime pe care le-am vazut pana acum.

In sfarsit mi-am luat si cartea. E buna, daca aveti ocazia sa o rasfoiti nu o evitati.

iPocalypse indeed

Monday, July 14th, 2008

De trei zile incerc sa imi iau iPhone. De fiecare data cand ma duc la Apple Store este o coada imensa in care se asteapta cu orele. ๐Ÿ˜ Si dupa cat de lungi erau cozile azi, tare ma tem ca nici maine nu o sa fie mai bine. ๐Ÿ™ Dar o sa insist, atat de tare imi urasc telefonul curent.

Se mai indoieste cineva ca iPhone-ul face pentru lumea telefoniei mobile ceea ce Wii-ul a facut pentru lumea consolelor de jocuri sau ceea ce Harry Potter a facut pentru lumea cartilor?

Inainte sa radeti ca am zis Harry Potter ganditi-va de cate ori ati vazut coada pentru o lansare de carte, cat de des mai cititi o carte si cat de mult tinerii din ziua de azi se uita la TV comparat cu cat de mult citesc.

Update: Luni dimineata, la ora 10 (cand lumea ar trebui sa fie la servici ๐Ÿ™‚ ) din nou este coada!

Ce am mai facut eu lately

Thursday, July 10th, 2008

Mi-am dat seama ca am uitat sa va spun ce am mai facut eu lately. ๐Ÿ™‚

Google a lansat recent un API pentru visualizations. In practica asta este un layer intre sursele de date si diferite vizualizari bazate pe aceste surse de date care face foarte usoara inlocuirea diferitelor vizualizari atunci cand vrei sa te uiti la niste date in mai multe feluri.

The Google Visualization API lets you access multiple sources of structured data that you can display, choosing from a large selection of visualizations. The Google Visualization API also provides a platform that can be used to create, share and reuse visualizations written by the developer community at large.

Cum am fost eu implicat in asta? Well, my very own chart with annotations is the top featured visualization. ๐Ÿ™‚

Pana acum era disponibil doar in Google Spreadsheets, acum este accesibil prin API, simplu si usor de folosit.

Google a facut publice Protocol Buffers

Wednesday, July 9th, 2008

(daca nu esti programator, poti sa nu citesti postul asta. )

Ieri Google a facut open-source tehnologia noastra de protocol buffers.

Mi se pare un lucru foarte misto, este una din tehnologiile care face (o parte din) viata unui programator de sisteme distribuite mult mult mai usoara si ale carei beneficii le simt in fiecare zi.

.. we developed Protocol Buffers. Protocol Buffers allow you to define simple data structures in a special definition language, then compile them to produce classes to represent those structures in the language of your choice.

These classes come complete with heavily-optimized code to parse and serialize your message in an extremely compact format.

Best of all, the classes are easy to use: each field has simple “get” and “set” methods, and once you’re ready, serializing the whole thing to โ€“ or parsing it from โ€“ a byte array or an I/O stream just takes a single method call.

Pentru mai multe detalii, cititi postul de pe blogul google-opensource. Acolo explica mai bine unde anume apare nevoia pentru protocol buffers si care sunt unele din design goals.

Documentatia si codul sunt pe site-ul proiectului unde explica foarte concis si ce sunt de fapt protocol buffers astea:

Protocol Buffers are a way of encoding structured data in an efficient yet extensible format. Google uses Protocol Buffers for almost all of its internal RPC protocols and file formats.

Cate o pauza e buna

Tuesday, July 8th, 2008

In weekend am fost cu cortul in Adirondacks, un fel de rezervatie naturala cu pretentie ca ar fi munti, dar unde de fapt sunt niste dealuri si multa padure. ๐Ÿ™‚

E bine si asa, a fost un weekend lung foarte fun, ne-am dat cu canoe, am facut white water rafting, am facut un mic traseu pana la un lac izolat foarte misto si atat de limpede ca parca nu imi venea sa mai plec de acolo.

Si apropo de a fi una cu natura, una din realizarile weekendului a fost cand am prins un peste cu mainile goale, lucru care m-a facut sa ma simt foarte mandru si increzator in instinctele mele ancestrale. ๐Ÿ™‚

I’m a hunter gatherer and I’m proud of it. ๐Ÿ™‚