Archive for June, 2008

Yael Naim is sooooo cute :-)

Friday, June 27th, 2008

Daca va place Norah Jones sau Katie Melua si nu ati ascultat inca Yael Naim, neaparat sa incercati sa ascultati.

Am fost duminica sa o vad in concert, vara sunt concerte gratuite la Scena De Vara din Central Park, acest Teatru De Vara din Costinesti al New York-ului. ๐Ÿ™‚

Pe langa faptul ca are o voce fantastica, este una din cele mai cutesy personaje pe care le-am vazut vreodata pe scena, absolut adorabila. ๐Ÿ™‚

Evil Pid’jins swear to Do No Evil

Thursday, June 26th, 2008

Eugen si Tudor, cei doi porumbei evil care vor sa puna capat lumii, au trebuit sa promita sa Do No Evil pentru a putea intra in biroul Google din NY. ๐Ÿ™‚

Oare daca eu voi vizita vreodata sediul lor, ma vor obliga sa declar ca vreau sa pun capat lumii? ๐Ÿ™‚

Daca nu stiti despre cine vorbesc duceti-va si cititi-le episoadele, sunt foarte simpatice.

Un fel de Venus

Monday, June 23rd, 2008

Gogol Bordello

Saturday, June 21st, 2008

Am mai vazut Gogol Bordello acum doi ani la New York Gypsy festival si mi-au placut. High energy music, fun, si destul de buni live.

De data asta mi-a placut spatiul unde a fost concertul, o piscina dezafectata din Brooklyn. Si daca va intrebati si voi ca si mine cum poate fi tinut un concert intr-o fosta piscina, well, asta nu era o piscina normala. ๐Ÿ™‚ Este probabil cea mai mare piscina pe care am vazut-o vreodata.

Mai multe poze, aici.

Alta vizualizare pentru “dupa blocuri”

Thursday, June 19th, 2008

Azi m-am jucat putin cu Wordle, care transforma un text intr-o vizualizare foarte simpatica. Word clouds, dar aranjate cu sens.

Nu stiu ce mi-a venit cu melodia asta, nici macar nu imi place. Probabil este doar foarte memorabila. ๐Ÿ™‚

Profilul demografic al locuitorilor de dupa blocuri

Saturday, June 14th, 2008

Inspirat de un post recent de pe un blog, mi-a venit sa fac si eu un pic de data visualization. ๐Ÿ™‚

On a more serious note, in ultima vreme de cate ori am de ales intre a nu face nimic si a face ceva care produce ceva (orice) imi aduc aminte de clip-ul asta de pe blogul lui Fusu.

Este un video foarte foarte misto pe care trebuie neaparat sa il vedeti (mai ales daca uneori va intrebati, despre altii, cum de au timp sa faca tampenii din astea ๐Ÿ™‚ ).

Arta stradala: telectroscopul

Friday, June 13th, 2008

Am fost aseara sa vad telectroscopul, un tunel sapat in linie dreapta pe sub Atlantic intre Londra si New York prin care poti sa vezi pe cei de la capatul celalalt.

Este foarte misto sa vezi cum reactioneaza oamenii la un concept atat de simplu, cum sunt incantati sa se salute cu cei de la capatul celalalt, fac cu mana, joaca mima sau rock-paper-scissors.

Mi se pare interesant cum, desi traim intr-o era a comunicarii in care avem email, IM, telefoane si videochat, oamenii reactioneaza atat de diferit atunci cand conceptual toate nivelele astea tehnologice sunt eliminate si au impresia ca ii vad pe ceilalti nu la tv, ci printr-un tunel lung, ca nu vad doar o imagine a celuilalt ci ca il vad in carne si oase.

Despre iGoogle

Tuesday, June 10th, 2008

Acum ceva vreme vorbeam cu Orlando si incercam sa il conving ca iGoogle este util si folosit. ๐Ÿ™‚ Poate mai sunt si altii care se intreaba ce este cu iGoogle asta, asa ca m-am gandit sa va arat cum il folosesc eu.

Ce m-a facut sa fac asta? Faptul ca recent mi-a devenit mai util decat de obicei, este locul in care urmaresc campionatul european. ๐Ÿ™‚ Am pus un gadgetul cu Euro2008 (l-a inlocuit pe cel cu alegerile din SUA) si imi arata exact ce imi trebuie: scorurile, cand o sa fie urmatorul meci si cateva stiri (mda, nu sunt microbist ๐Ÿ™‚ ).

Mai am un gadget cu cele mai populare cresteri in cautari pe Google (mi se pare misto ca insight social), unul cu vremea pentru New York, gmail, chart-ul (for my own ego ๐Ÿ™‚ ) si inca un gadget cu ce filme sunt in zona.

Btw, am prins si eu azi a doua jumatate a meciului Romania – Franta. Nu stiu daca sa ma bucur ca romanii n-au luat nici un gol, sau sa ma intristez ca au jucat ca niste oi placide (si pasive). ๐Ÿ™‚

De ce imi place New York City

Sunday, June 8th, 2008

Ieri in Union Square un tip apare impingand un pian si incepe sa cante. Niste ciudati s-au adunat in jurul lui si au inceput sa se simta bine impreuna.

L-am filmat si imi plac mult cele trei minute care au iesit din asta, mi se pare ca reprezinta foarte bine New York-ul din multe puncte de vedere, cu ciudati, pianisti, oameni multi, caini, ambulante, zgomot si weirdos.

Imi place mult cand dau intamplator peste momente din astea si este si asta unul din motivele pentru care imi place orasul atat de mult.

Si daca cineva are chef de o panorama, am facut si una din asta (se vede mai bine contextul tipului cu pian). ๐Ÿ™‚

Netflix, Roku, movies – nerd stuff

Thursday, June 5th, 2008

Roku Box

Ma bucur mult de fiecare data cand tehnologia si lumea avanseaza in directii care imi plac. De-aia mi-am luat un Netflix player (by Roku) de cum a aparut. Ma uit deja la prea multe filme (MORE MORE MORE!), asa ca eram foarte curios cum o sa mearga ๐Ÿ™‚

Cutia asta mica se leaga la net si la TV si ma lasa sa fac streaming la 10.000 de filme din colectia Netflix. Cand vreau eu, cate vreau eu (cat timp titlurile respective sunt available pentru streaming), un fel de Movies On Demand, numai ca sunt de pe net si sunt zece mii. In general filme vechi si nu toate bune… am spus oare ca sunt zece mii? ๐Ÿ™‚

Roku Screen

Tot ce imi mai doresc acum de la cutia asta este sa se lege la YouTube. Cum in fiecare minut se uploadeaza zece ore de video, as avea entertainment for life doar din YouTube (daca n-ati vazut Charlie The Unicorn, go see it now). ๐Ÿ™‚

As ramane probabil cu un abonament la Discovery si National Geographic, singurele doua canale la care ma mai uit regulat.

Tehnologia nu e cine stie ce revolutionara azi, dar e un progres fata de acum 20 de ani cand ma uitam la desene animate cu Miaunel si Balanel pe singurul canal existent, la televizorul cu lampi al bunicilor mei.

Daca in 20 de ani tehnologia a avansat atat de mult, sunt foarte nerabdator sa vad cum vor arata urmatorii 20 de ani (Korea si Japonia sunt doar cu vreo 5 ani inainte ๐Ÿ™‚ ).

Roku Box Second

Tot ce trebuie sa mai fac acum este sa imi upgradez conexiunea la Internet ca sa mearga streamingul mai bine. ๐Ÿ™‚