Archive for April, 2008

Lalele nocturne

Tuesday, April 29th, 2008

Uneori nu am aparatul foto la mine si sunt fortat sa fac poze cu camera (foarte foarte proasta) de la telefon. Cu toate astea, ies efecte interesante. ๐Ÿ™‚ Camera telefonului meu este foarte psihedelica.

p.s. Sa lanseze Apple odata iPhone cu 3G, ca nu stiu cat mai rezist! ๐Ÿ™‚

Nerd talk

Saturday, April 26th, 2008

Din cand in cand asist la cate un talk care ma face sa ma simt mic, umil si incult. Astazi, la Google a fost invitat sa vorbeasca Noam Chomsky.

Orice nerd care a facut vreodata un curs de limbaje formale va recunoaste numele, Chomsky este fondatorul teoriei gramaticii universale si a ierarhiei Chomsky de clasificare a gramaticilor.

Si daca nu ar fi fost de ajuns ca tipul este din categoria celor de care auzi numai in carti si in prezenta carora este impresionant sa fii numai prin asta, Chomsky mai este si un om foarte modest, cu o viziune foarte larga asupra lumii. Un ganditor care m-a facut sa vreau sa citesc multe carti si multa istorie, ca sa ajung si eu asa intelept candva in viitorul indepartat cand o sa ma fac mare. ๐Ÿ™‚

[update] Talk-ul a fost pus pe YouTube.

De weekend

Monday, April 21st, 2008

Weekendul asta am jucat tenis, mers la plaja, baut, cantat la chitara, mancat o gramada (bunica mea ar fi mandra de mine).

A fost un weekend foarte frumos, la sfarsitul caruia am ramas cu o pofta grozava sa ma apuc de tenis (si sa ma fac milionar ca sa imi cumpar o casa cu teren de tenis si piscina in Hamptons ๐Ÿ™‚ ).

weekend.jpg

An australian meat pie bar, East Village

Monday, April 14th, 2008

Mai multe aici.

Cititorii intreaba, Vivi raspunde

Thursday, April 10th, 2008

Cineva ma intreba intr-un comentariu de ce nu scriu mai des pe blog despre software development.

Mi-am dat seama ca in general scriu despre ceea ce ma preocupa, despre lucruri la care ma gandesc cel mai des, iar programarea in sine nu este unul din aceste lucruri. ๐Ÿ™‚

Nu particip aproape niciodata la eternele discutii despre Java vs. C++, Ruby vs. Python, Eclipse vs. IntelliJ, Ciocolata vs. Vanilie sau Kramer vs. Kramer.

Ma preocupa mult mai mult rezultatul final decat adevarul absolut legat de procesul prin care voi ajunge la acel rezultat. Si procesul este important si imi pasa de el, dar nu este un lucru pe care sa il intorc pe toate partile atunci cand astept metroul si mintea imi zboara aiurea.

Asa ca… nu vreti mai bine sa facem o sesiune de intrebari si raspunsuri? Daca aveti vreo intrebare legata de viata mea de software developer, lasati un comentariu.

Voi incerca sa raspund la toate (mai putin la cele despre compania la care lucrez). ๐Ÿ™‚

De prin 2001

Thursday, April 10th, 2008

Rasfoiam zilele astea prin pozele mele vechi si am dat peste o poza de care aproape uitasem din iarna lui 2001. Una din pozele mele favorite… de cand eram eu tanar. ๐Ÿ™‚

poza_munti.jpg

Nu, in poza nu sunt eu. ๐Ÿ™‚

In sfarsit vine si in NY primavara

Monday, April 7th, 2008

It’s okay

Friday, April 4th, 2008

M-am gandit multa vreme la diferenta dintre romani si americani atunci cand vine vorba de atitudinea fata de lucruri in general, mai ales fata de ceea ce fac ceilalti.

Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, m-am distrat facand niste grafice despre asta. ๐Ÿ™‚ Enjoy. Sunt convins ca mai ales cei care lucreaza cu americani le vor aprecia. La fel si cei care ma cunosc cat de cat. ๐Ÿ™‚



And last but not least…