Archive for March, 2008

Sunday’s warm warm mood

Monday, March 31st, 2008

Gmail in limba romana

Thursday, March 27th, 2008

O sa incep prin a sublinia ca asta este un blog personal si parerile de aici sunt numai si numai ale mele. 🙂

Acestea fiind spuse, nu pot sa nu pun aici niste reclame foarte cute la Gmail in limba romana. Fac asta in principal pentru ca nu stiu cum as putea sa ma descurc fara Gmail cu cele probabil cateva sute de emailuri pe zi care imi trec prin fata ochilor. 🙂 Recunosc, sunt dependent de gmail.

Si daca v-a placut clipul asta, uitati-va si la urmatorul. Mai ales mama (hi mom! 🙂 ). Sunt foarte curios daca, dupa ce te uiti, te convinge in vreun fel sa vrei sa incerci sa iti deschizi cont pe gmail sau nu.

In plus, ca bonus, daca te uiti cu atentie o sa vezi ca apar si eu in clip. 🙂 Hehe.

Got milk? How about an illegal gun? :-)

Tuesday, March 25th, 2008

Azi in metrou am vazut din nou reclama de care nu ma bucur deloc atunci cand o vad. 🙂

Imi dau seama ca pana azi nici macar nu i-am remarcat prea tare implicatiile, este doar o alta reclama din metrou. Daca eram in Bronx sau Harlem mai intelegeam, dar este din linia de metrou cu care ma duc eu in fiecare zi la servici.

Creepy, dar intr-un fel ciudat intrat in normalitatea de zi cu zi.

got_a_gun.jpg

Din nou pillow fight

Monday, March 24th, 2008


Pillow Fight 2008

Am fost si la editia 2008. Din nou foarte misto, o gramada de oameni simtindu-se bine doar de dragul de a se simti bine, intr-o sambata dupamasa de inceput de primavara.

Un weekend excelent, nu doar din cauza bataii cu perne. 🙂

E placut sa lansezi stuff

Wednesday, March 19th, 2008

Ma bucur de fiecare data cand un lucru la care lucrez se lanseaza public, si probabil orice programator cunoaste sentimentul. De data asta, my very own charts, s-au lansat ca unul din gadget-urile Google Spreadsheets.

Si pentru ca chart-urile astea nu sunt doar pretty, sunt si foarte utile, iar mie imi place sa analizez date, m-am gandit sa le folosesc pentru un mic studiu de caz. 🙂


Click here ptr cei care citesc asta dintr-un feed reader.

Cu albastru, market share-ul Boom.ro. Cu rosu, numarul de site-uri din retea. Pe ele, marcate diferite evenimente (cand a plecat Orlando, cand a venit Magda la conducerea Boom).

Ce fel de concluzii se pot trage din asta? Ca desi dupa venirea Magdei (steagul marcat cu G) boom.ro a fost foarte agresiv in a atrage noi site-uri in retea (ajungand la numere mult mai mari decat pe vremea lui Orlando), market share-ul ca acoperire de utilizatori unici este inca in stagnare, avand o valoare mai mica decat acum un an si jumatate. 🙂

O poveste pe care graficul o spune mult mai bine decat as putea eu sa o spun oricum alcumva. Si daca vreti sa vedeti graficul asta mai mare (nu e chiar potrivit pentru dimensiunile mici din blog), documentul e public aici.

Ca tot vorbeam de 5pm.ro…

Monday, March 17th, 2008

Ma uitam zilele astea sa vad ce mai face 5pm, sa ma mai joc putin, sa ma pierd in amintiri despre vremurile de demult.

Uitandu-ma pe trafic.ro, vad ca cei mai multi vizitatori ii are din Google, unde este pe primele locuri pentru cautarile dupa “marijuana“, “cocaina“, “ecstasy” sau “despre hiv sida“.

Pe langa bucuria interna ca nu atat de multa lume cauta droguri pe net, nu pot sa nu ma bucur ca am facut un site site care este util peste ani si ani. Mai ales cand imi aduc aminte cat ne-am straduit sa facem continutul cat mai pe limba liceenilor si cat mai obiectiv (daca cititi pagina despre Ecstasy, este foarte grijulie si aproape ca suna tentant 🙂 ).

O dovada ca atunci cand faci un proiect merita sa il faci cat de bine poti din toate punctele de vedere. Nu se stie niciodata pentru cat timp va ramane folositor.

Cat de mult gatesc eu acasa :-)

Thursday, March 13th, 2008

ConEdison, acest Electrica S.A. a New York-ului, tocmai m-a binedispus cu scrisoarea din poza, care incepe cam asa:

The readings we’ve obtained from your gas meter for the referenced account do not show any usage. This is a matter of concern to us since you may have stopped using our gas service or our meter may not be working properly.

Pe langa neobisnuitul fapt ca imi sugereaza sa intrerup contractul ca sa nu imi ia bani degeaba, am avut un moment de surpriza ca atunci cand, facand curat in bucatarie acum vreun an, mi-am dat seama ca in loc sa spal aragazul, eu il stergeam de praf.

Deseneaza-mi o oaie (2)

Wednesday, March 12th, 2008

oaie.jpg

Un lucru pe care m-a invatat Gabi, o profa de desen de care mi-e dor uneori, a fost ca atunci cand desenezi cel mai important este sa te relaxezi si sa te simti bine. Rezultatul final este complet secundar cat timp iti place sa faci asta.

Ma intreb daca se aplica si la blogging. 🙂 Sau poate la viata in general.

Tandreţuri pentru femei

Saturday, March 8th, 2008

tuturor_small.jpg

Despre a fi remarcabil

Thursday, March 6th, 2008

piercing_cup.jpg

In fiecare dimineata imi beau cafeaua in cana cu piercing de la 5pm. Este singura cana cu piercing pe care o stiu su inca nu m-am saturat de ea, desi o am de mai bine de trei ani.

O idee a lui Dorin care imi dovedeste in fiecare dimineata ca a fi remarcabil conteaza si ca 5pm.ro a fost un proiect complet din toate punctele de vedere, de la idee, realizare web si jocuri pana la cana cu piercing.