Archive for February, 2008

Revelatia zilelor astea

Thursday, February 28th, 2008

Mi-am dat seama zilele astea un lucru pe care l-am inteles si mai demult dar il uitasem: este foarte greu sa convingi oamenii sa faca ceea ce vrei tu, cum vrei tu. ๐Ÿ™‚ Trebuie rabdare, tact, strategie si mai ales trebuie sa intelegi care este atitudinea potrivita si cuvintele potrivite de la caz la caz.

Este al naibii de greu, mai ales cand esti grabit sa ai dreptate. ๐Ÿ™‚

Acestea fiind spuse, a venit vremea sa ma duc in excursia anuala la ski. Ne-auzim dupa weekend.

Snowy morning blues

Friday, February 22nd, 2008

Me being a nerd: check!

Thursday, February 21st, 2008

In seara asta a fost eclipsa totala de luna. Ca orice nerd am iesit si eu pe strada sa ma uit si sa ma minunez, am facut niste poze dar nu au iesit prea bine, ce sa mai, una peste alta, a fost pretty exciting! ๐Ÿ™‚

Da, poza asta este pe finalul eclipsei, m-am luat cu altele si am prins doar finalul. Ce sa zic, lasa ca vine alta in 2010. ๐Ÿ™‚

MapReduce, Hadoop si niste clipuri care merita vazute

Wednesday, February 20th, 2008

(daca nu esti programator, probabil nu te va interesa mesajul asta ๐Ÿ™‚ )

Citeam azi ca Yahoo a inceput sa foloseasca Hadoop, o implementare open-source de MapReduce, pentru a genera Yahoo! Search Webmap.

Este un video interesant de vazut pentru cei care sunt curiosi sa afle care sunt unele din provocarile lucrului la un search engine, dar mai ales pentru ca da si o idee vaga despre stadiul actual al tehnologiei la Yahoo.

Si daca articolul de mai sus va deschide pofta de a afla mai multe, aruncati o privire si pe clipul asta cel putin la fel de interesant de la conferinta despre scalabilitate din Seattle de vara trecuta. Este un video despre cum este folosit Map Reduce la Google, cu exemple de probleme din universul Google Maps.

Vazand cele doua clipuri mi-am dat seama (pentru a cata oara) cat de mult iau uneori for granted lucruri care de fapt sunt foarte foarte departe de a face parte din normalitate.

Aruncati o privire pe amandoua, merita.

Istoria Singapore

Tuesday, February 19th, 2008

Ma uitam acum la TV la un documentar despre istoria Singapore. O istorie aparent destul de tulburata, o colonie care dupa ce a fost sub ocupatie britanica s-a unit pentru cativa ani cu Malaysia sa formeze o singura tara, dupa care s-au razgandit si au devenit tara care sunt astazi.

Ce ma surprinde insa in tot documentarul si din interviurile cu primul ministru de atunci al Singapore este absenta conceptelor de furt, coruptie, interese, aranjamente. Citesc pe wikipedia, Singapore este in primele 10 tari cu cea mai putin coruptie din lume.

Nu pot sa nu ma intreb, oare de ce lumea asta occidentala este diferita? Oare de ce suntem atat de inclinati, ca oameni, catre a trisa, fura si insela? De ce n-avem si noi parte in Romania de oameni cu viziune care sa vrea binele tarii, sa lanseze proiecte majore pentru natiune, sa lupte pentru ideologii (pentru ideologii sanatoase, nu ideologia banilor proprii ๐Ÿ™‚ )?

Apropo de Valentine’s

Thursday, February 14th, 2008

Mi se pare foarte tare campania facuta de primaria NY de Valentine’s la NYC Condoms. Sa vedeti si reclamele video de aici, sunt foarte misto facute.

Daca s-ar da pe degeaba, ati folosi Prezervative Bucuresti? Cat de tare ar fi sa apara si o reclama cam asa, undeva la Eroilor? ๐Ÿ™‚

Ar enerva doi iepuri dintr-un foc, si homofobii si pudicii care ar sari in sus ca primaria promoveaza depravarea. ๐Ÿ™‚ Versiunea originala a poster-ului, aici.

Happy Valentine’s day?

Thursday, February 14th, 2008

Vorbeam cu niste prieteni si am decis ca pana la urma, Valentine’s Day parca nu este buna pentru nimeni. Cei care sunt cu cineva sunt presati sa fie interesanti si sa faca ceva special. Cei care sunt singuri se simta prost ca sunt singuri.

Cu aceste ganduri vesele si optimiste, iata si o poza cu niste pinguini din KMart. ๐Ÿ™‚ Poate ar trebui sa fac o categorie de “animale din Manhattan”.

Si renii sunt ai nostri

Saturday, February 9th, 2008

In seara asta intr-un apartament din West Village, la parter, am vazut cel mai tare ornament de apartament pe care l-am vazut pana acum. ๐Ÿ™‚

Ganduri de tot felul

Saturday, February 9th, 2008

Uneori imi folosesc blogul ca un fel de analiza obiectiva a mea asupra mea. Ma ajuta sa imi dau seama in ce stare sunt, ma ajuta sa imi pun intrebari despre mine insumi.

Sa scriu sau ma gandesc daca vreau sa scriu ma pune pe ganduri despre daca am ceva interesant de spus. Pus in fata mesajului imi analizez mai bine parerile, inteleg mai bine daca intr-adevar am ceva nou de comunicat.

De aceea de exemplu, in ultima vreme, mi-am dat seama ca am trecut printr-o perioada mai introspectiva. In ultima vreme am postat poze, link-uri, mai rar despre industrie sau lucruri interesante. Nu am avut lucruri interesante de spus pentru ca m-am gandit mai mult la mine intr-un fel foarte personal.

Se mai intampla, ma gandesc, sunt tot felul de perioade in viata care vin si trec destul de ciclic.

Well, cam asta voiam sa spun. ๐Ÿ™‚ N-am renuntat la blog, inca imi este util, imi place sa scriu aici, doar ca si el variaza in timp ca si trairile mele interioare.

Manhattan rain

Saturday, February 2nd, 2008

Aseara mi-am dat seama ca e chiar greu sa tii umbrela cu o mana, si cu celelalte doua sa faci fotografii. ๐Ÿ™‚