Archive for September, 2007

Apple + Starbucks = Love

Saturday, September 29th, 2007

In toata nebunia asta in jurul iPhone-ului, nu stiu cata lume a urmarit prezentarea lui Steve Jobs pana la capat cand a anuntat colaborarea pe care Apple o incepe cu Starbucks. In urmatorii doi ani, in toate locatiile Starbucks din US, daca ai un iTunes/iPhone/iPod Touch, vei putea sa vezi cine canta in momentul respectiv si sa cumperi melodia chiar atunci, pe loc.

M-a impresionat mult stirea asta pentru ca este un alt prim pas catre o lume care imi place foarte mult, unde imi pot imagina tehnologia asta pretudindeni, in cafenele dar si in autobuz sau acasa la prieteni. Radiouri sau chiar TV-ul conectate la routerul wireless de acasa, cinemauri unde pot sa vad soundtrack-ul chiar atunci pe iPod sau chiar sali de concerte.

Si chiar daca in acest moment nu as cumpara pentru ca nu imi place sa depind de iPod si iTunes, ma entuziasmez singur gandindu-ma cat de comoda si de conectata este lumea asta catre care ne indreptam, cat de multe lucruri fantastice ne asteapta si cat de multe lucruri se intampla chiar acum, in timpul vietii noastre.

Exclusiv: poza din biroul lui Orlando

Tuesday, September 25th, 2007

Acum ceva vreme cineva ii reprosa lui Orlando ca ma lauda prea mult si prea des pe blogul lui. 🙂 Pai bineinteles, n-ati vazut ce tablou are Orlando la el in birou?

Din nou pe drum

Monday, September 24th, 2007

Meeting the gods

Friday, September 21st, 2007

Ieri ne-am intalnit cu cativa ingineri si niste product manageri de la Flash Player. Ei au vrut sa vada ce probleme avem noi, noi am vrut sa le spunem ce am vrea mai mult de la Flash Player, sa vedem ce parere au despre asta si care le sunt planurile de viitor.

Mi se pare impresionant cand ajung sa ma intalnesc cu oameni care chiar pun umarul la tehnologii importante pe web-ul actual si care au puterea sa le schimbe, care au puterea sa ia decizii, care influenteaza si formeaza viitorul. Mi se pare si mai impresionant cand, in diverse circumstante, ajung sa fiu si eu unul din cei care isi da cu parerea atat de direct despre ce as vrea mai mult de la Flash Player.

A, si by the way, salutari celor de la Adobe Romania, m-am simtit foarte mandru asa in sinea mea cand Emmy Huang a pomenit ca de o anumita chestie se ocupa echipa din Romania. 🙂 Felicitari, guys!

Sunny colorful California

Wednesday, September 19th, 2007

Din nou California

Tuesday, September 18th, 2007

Venitul in California este singura ocazie cand mai merg si eu pe bicicleta, singura varianta atunci cand n-ai carnet de conducere in suburbia americana. 🙂 Cate jumatate de ora in fiecare directie intre hotel si campus, pe strazile largi si plictisitoare din Mountain View care imi dau o stare ciudata de singuratate.

Imi vine sa compar stupid cu satul in care am crescut, inghesuit si cu garduri, cu strazi inguste pline de gropi unde ma dadeam cu bicicleta Pegas a fratelui meu. Mi se face parca dor sa vad cate o vaca pe strada, sau macar o capra mancand sistematic din prunii vecinului, catzarata pe gard ca sa ajunga mai bine.

Surf si un pic prea multa incredere in mine

Friday, September 14th, 2007

Intr-un documentar pe Discovery despre surf un tip povestea cum relatia lui oceanul este ca relatia cu o iubita. Se simte in al noualea cer si-atunci devine prea increzator in el, i se pare ca totul merge perfect si e usor si-atunci oceanul il da peste cap ca sa ii aduca aminte cine este stapan. Se ridica, devine din nou mai umil si mai atent, mai alert, mai stapan pe sine si mai bun si toate o iau de la capat.

Mi se intampla si mie asta din cand in cand. Sunt situatii in care ma entuziasmez, ma arunc cu capul inainte, ma implic, am impresia ca stiu totul si ca totul merge perfect, sunt pe val si-apoi parca din senin sunt undeva la doi metri sub apa incercand sa inot catre suprafata. Viata ma da peste cap si imi arata ca eram un pic prea increzator, dar de fiecare data ma bucur ca s-a intamplat pentru ca de fiecare data invat cate ceva, ating o limita, invat sa fiu din nou umil si sa stiu unde sunt in raportul cu lumea, doar pentru a o lua de la capat.

Mi-am adus aminte recent din nou despre cat de sanatoasa mi se pare atitudinea asta in viata. Sa te bucuri atat de mult de ceea ce faci si sa ai incredere in tine incat sa ajungi sa fii un pic prea increzator, doar pentru a invata ceva nou atunci cand viata (managerul, prietenii, iubita, lumea, birocratia) te dau un pic peste cap si incearca sa te trimita acolo unde iti este locul.

Culori

Tuesday, September 11th, 2007

Culori

Alexandra mi-a redeschis pofta de desen.

Manhattan skyline

Monday, September 10th, 2007

Alex Galmeanu tot posteaza panorame cu Bucurestiul (cautati ‘panoramic‘ pentru toate, sunt simpatice), am zis sa postez si eu o panorama cu orasul meu. Panorama e facuta de langa unul din locurile mele favorite, the water taxi beach, peste rau de cladirea natiunilor unite, pe East River.

Click aici pentru versiunea mai mare.

Despre tinerii angajati

Friday, September 7th, 2007

Orlando are un post destul de interesant despre tineri angajati. Daca sunteti studenti sau n-ati avut inca un job, cititi-l, merita.

Pe mine mesajul m-a facut sa ma gandesc la un lucru pe care nu l-am inteles cu adevarat niciodata, eterna dilema despre a avea sau nu avea experienta.

Nu am reusit sa imi imaginez niciodata cum, daca esti istet si ai entuziasm, vrei sa faci treaba si esti motivat, ducandu-te la interviu cu incredere in ceea ce stii si ceea ce esti capabil sa inveti, un angajator ar putea sa te refuze pentru ca nu ai experienta. Intotdeauna am crezut ca pentru astfel de angajatori (unde experienta conteaza mai mult ca entuziasmul si istetimea) nici macar nu merita sa lucrezi.

Pot sa inteleg ca

  • Exista unii angajatori carora le e teama sa riste angajarea unei persoane care nu a fost inca ‘verificata’ ca fiind ok de catre cel putin un alt angajator.
  • Exista unii angajati care nu sunt pasionati de ceea ce fac si nu au incredere in ei, caz in care experienta este probabil singurul lor atu.

Insa daca cineva nu se incadreaza in una din cele doua situatii de mai sus, nu pot sa inteleg de ce i-ar fi teama de lipsa de experienta. Daca esti istet si entuziasmat de ceea ce faci si ceea ce vrei sa faci, nimic n-ar trebui sa iti stea in cale, si lipsa de experienta ar trebui sa fie probabil una din ultimele tale griji.

Cristi Parvan a mai comentat pe tema asta, alte discutii inrudite gasiti plegand din posturile celor doi.

Despre teama de a iti pierde locul de munca poate intr-un post viitor.