Archive for August, 2007

Well, shit

Friday, August 31st, 2007

Commitment

Imi place mult de tot ultimul episod de pe xkcd (comics foarte foarte foarte geeky – si foarte tari, tocmai din cauza asta ๐Ÿ™‚ ). Este un lucru la care ma gandesc uneori in ultima vreme, poate si din cauza asta mi s-a parut atat de funny.

“Americans invented the Internet, but the Japanese are running away with it.”

Friday, August 31st, 2007

Apropo si de recenta mea calatorie in Japonia cu telefoanele lor mobile cu tot, azi mi-a placut foarte mult un mesaj de pe Google Public Policy Blog cu titlul “Americans invented the Internet, but the Japanese are running away with it.”

Yesterday’s Washington Post reports that Japan has some of the fastest Internet connections in the world — up to 30 times as fast as those in the United States. As the Post put it, “Americans invented the Internet, but the Japanese are running away with it.” Accelerating broadband speeds in Japan, South Korea, and most of Europe are “pushing open doors to Internet innovation that are likely to remain closed for years to come in much of the United States.”

Ce ma pune pe mine pe ganduri insa este de ce oare totusi cele mai populare site-uri si cele mai inovative idei vin totusi din Silicon Valley. Oare e doar o chestiune de timp pana cand Japonia, Koreea si Europa vor profita de conexiunile internet superioare pentru inovatii care in US nu sunt inca posibile?

Discutam recent cu un prieten si meditam la ideea ca eu nu stiu nici un startup care sa aiba succes la nivel international si sa fi pornit de oriunde altundeva decat din US si mai precis din Silicon Valley. Ma gandesc la startup-uri internet, nu la companii de tehnologie (vezi Logitech). Cunoasteti vreo exceptie?

Vrea cineva o insigna cu Vivi? :-)

Wednesday, August 29th, 2007

O poza trimisa de o prietena. ๐Ÿ™‚ Proverb, frate!

Vivi e lascia vivere

Ca tot am postat desene pe blog…

Tuesday, August 28th, 2007

Trebuie sa vedeti asta, este efectiv foarte tare, ca sa zic asa. ๐Ÿ™‚ Cateva raspunsuri la intebarea “what is art?”.

Via Iosub.

The fish knows

Sunday, August 26th, 2007

Take that, Silverlight!

Thursday, August 23rd, 2007

Adobe a anuntat zilele trecute ca suportul pentru video si audio de inalta calitate (H.264 si AAC) in Flash Player va fi integrat mai devreme decat se asteptau, urmand sa il puna in Flash9 in loc sa astepte pana la FlashPlayer10.

Anuntul vine dupa doar patru luni de cand Microsoft a lansat Silverlight avand ca unul din atuurile principale suportul pentru video de inalta calitate. Nu ma mira, intr-un online in care stim deja ca video joaca un rol important si suportul pentru high definition video va incepe sa devina probabil o necesitate.

Intotdeauna cand observ atat de direct rezultatele concurentei sunt incantat si ma bucur sa vad ca functioneaza, ca de pe urma ei beneficiaza consumatorii si industria. De fiecare data imi aduc aminte cum ma rugam de site-urile de jocuri multiplayer din Romania sa existe pe vremea cand faceam doizece. ๐Ÿ™‚

Intrebari existentiale din metrou

Monday, August 20th, 2007

Aniversari :-)

Friday, August 17th, 2007

Exact acum 2 ani incepeam acest blog. Cam acum 5 ani inregistram vivi.ro. Acum 10 (!) ani faceam pagina de web divertis (pe vremea aceea divertis.pub.ro).

Ce de mai trece timpul asta, dom’le.

Haideti sa haidem

Friday, August 17th, 2007

Daca tot am adus Bucurestiul in discutie in ultima vreme, azi am fost la Bucharest Calling, o alta piesa din Green Hours (multumesc Dana ca mi-ai spus). Mi se pare funny cum in Bucuresti am fost o singura data in Green si in New York am vazut deja doua piese care vin de acolo. ๐Ÿ™‚

Mi-a placut mai mult The Sunshine Play, poate si pentru ca Bucharest Calling a fost montata aici oarecum distant de ecranul de proiectie care era undeva singur in spate. Mi-a placut sa imi imaginez cum ar fi fost in Green Hours, cu actorii mai aproape de zidul de proiectie, si mi s-a facut dor de Bitter Sauce al lui Carmen Vidu.

La un moment dat Alex, unul din personaje, incearca sa instige bucurestenii la revolta, revolta impotriva oamenilor in costume care ne conduc, o revolta amestecata cu lamentare si fara nici o directie concreta, o revolta fara forma, scop si care ramane fara rezultate, o revolta impotriva a tot ce nu merge bine.

M-a surprins sentimentul acut ca atmosfera asta de lamentare si revolta fara rezultate lipseste din viata mea de o vreme, dar am simtit-o atat de familiara venind din Romania. Haideti sa haidem!

E inca vara…

Thursday, August 16th, 2007

Si pentru ca sentimentul de vacanta inca persista si cheful de scris este invers proportional cu asta, o sa mai pun niste poze. ๐Ÿ™‚

De data asta, side by side, metroul din NY versus metroul din Bucuresti. Nici macar nu sunt asa de diferite, nu?

Click pe poza pentru varianta mare in care diferentele subtile se vad mai bine. Cel mai mult imi place contrastul dintre cele doua personaje din prim plan.