Archive for July, 2007

Cateva zilele libere…

Monday, July 30th, 2007

Sunt in vacanta asa ca in perioada urmatoare, asta va fi motivul din care voi posta mai rar. Sper ca si voi sunteti in vacanta pe undeva.

Despre economisti

Friday, July 27th, 2007

Angajarea relativ recenta a lui Hal Varian la Google mi-a amintit din nou de o idee mai veche de a noastra de pe vremea cand faceam doizece.

Ne gandeam la un moment dat ce tare ar fi sa vorbim cu un economist bun care sa ne ajute sa schimbam jocul de poker. Jocul avea, si inca mai are, probleme economice: inflatie, absenta taxelor, lipsa constrangerilor fiscale. In plus, existau si probleme sociale in micul nostru ecosistem sistem economic: cativa jucatori detineau marea majoritate a bugetului total, nu exista o adevarata clasa de mijloc, cei saraci tindeau sau isi riste repede toti banii and so on.

Un loc foarte bun pentru testat teorii macroeconomice legate de taxe si fiscalitate, de dobanzi si banci, de imprumuturi si cine stie ce alte minunatii. Un experiment care, pe langa faptul ca ar fi fost interesant, probabil ca ne-ar fi ajutat si sa monetizam doizece.

Manhattan, mereu surprinzator

Friday, July 27th, 2007

Din cand in cand New York-ul ma mai surprinde cate putin. Cel mai recent, cand am nimerit intamplator la acelasi cinema unde era premiera lui Becoming Jane, in rolul principal cu Anne Hathaway (actrita din The Devil Wears Prada).

Nu stiu de cate ori nimeriti voi la premiere de filme, dar mie mi se intampla rar. Si pentru ca nu sunt obisnuit cu asta parca ma minunez intr-un fel cand dau la intamplare peste celebritati, aici la mine in cartier.

Un exemplu unde Neogen esueaza

Wednesday, July 18th, 2007

Discutia despre filozofia Neogen este veche si intotdeauna vei gasi foarte multi dezvoltatori dornici de a ii blama pentru imoralitate si lipsa de imaginatie, pentru felul in care imprumuta modele de business ‘idei’. Pe de alta parte, Neogen este unul din cele mai vizitate site-uri din Romania iar Calin Fusu nu se sfieste sa admita pragmatismului modelului de dezvoltare Neogen.

Desi principial ceea ce fac ei este imoral si teoretic ar trebui sa fie un model de business nu foarte sanatos o practica de business foarte nesanatoasa, mi-a fost intotdeauna greu sa gasesc exemplul unde Neogen esueaza evident si unde modelul lor de business dau gres, in contextul actual din internetul romanesc.

Azi insa am simtit pe pielea mea diferenta, atunci cand am incercat sa gasesc un video cu Divertis pe video.neogen.ro si am fost dezamagit de rezultate, complet irelevante. M-am dus pe trilulilu si diferenta se simte. La fel si pe YouTube.

Desi este un exemplu poate relativ minor si probabil un feature considerat de unii nu foarte important, pentru mine asta este in sfarsit exemplul pe care il cautam. Un rezultat palpabil si masurabil al faptului ca Neogen nu are programatori antrenati pentru calitate si nici oameni pasionati de proiectele pe care le fac ci concentrati pe imitarea modelelor preluate din afara.

Dar mai ales este un exemplu despre cum Neogen a pierdut un utilizator pentru ca mi-am gasit videoclipul pe youtube si l-am vazut acolo, si nu pe site-ul Neogen unde probabil nici nu voi mai incerca sa caut vreodata.

Manhattan afternoon

Monday, July 16th, 2007

O terasa pe malul raului, nisip, un grup de oameni jucand volei intr-un colt, Led Zeppelin si muzica veche, savurand apusul peste Manhattan. O dupamasa care ma face sa imi placa orasul asta chiar si mai mult.

Oricat de personal, un blog este public

Friday, July 13th, 2007

Tocmai mi-am dat seama (pentru a cata oara?) the hard way ca oricat de personal ni s-ar parea uneori propriul blog, este cat se poate de public.

Mi-am dat seama de asta citind un articol in gandul despre bloguri in care sunt citat pe larg si imi sunt folosite poze personale pentru a acompania articolul. 🙂 Cat timp citatele mi-au fost atribuite si e pus chiar si un link catre blogul meu, mi se pare ok.

De prin metrou

Friday, July 13th, 2007

Azi in metrou ma uitam senin la niste reclame si dintr-o data m-a pocnit revelatia.
Cum adica, conEdison (aceasta Electrica S.A. a americanilor) recomanda sa consumi mai putina electricitate si sa le dai mai putini bani??

Harry Potter este aproape

Tuesday, July 10th, 2007

Greetings from Amazon.com.

As someone who has pre-ordered “Harry Potter and the Deathly Hallows,” you are probably itching to get your hands on the first copy off the press. Great news — we are going to make sure you receive your copy(s) on the day of release, July 21, 2007, guaranteed, at no additional charge to you!*

You don’t have to do a thing — just sit back and wait for the book to arrive on the day of release, July 21, 2007, guaranteed!*

Tari dom’le astia de la Amazon. 🙂 Imi place sa profit de lucruri din astea comode si online.

Pretty

Monday, July 9th, 2007

Japan FestivalIntors in US ma lupt cu diferenta de fus orar. E interesanta Japonia si merita vazuta, o lume diferita care imi aduce aminte ca Europa sau America nu sunt buricul pamantului. Ma gandeam cum se ataca unii romani ca americanii nu stiu unde e Romania, timp in care ma intreb cati dintre noi stiu unde exact este Tailanda, Taiwan sau Pakistan.

Habar nu am cum o fi sa traiesti in Japonia. Nu pot decat sa imi imaginez ca este extrem de greu pentru lumea alfabetului latin acolo unde limba si scrisul sunt atat de diferite si mult mai grele, cu cele cateva mii de caractere Kanji diferite. Greu pentru noi obisnuiti cu simplitatea intr-o lume care mi-a lasat impresia ca este intr-o perioada de compensare a minimalismului traditional.

Mi s-a facut iarasi pofta sa inteleg lumea si istoria. Sa inteleg de ce lucrurile sunt asa cum sunt, care sunt fortele care imping natiuni catre succes sau esec.

Ce mi-a placut cel mai mult? Mancarea care, contrar impresiei multora, nu inseamna numai sushi. 🙂

Go sushi!

Thursday, July 5th, 2007

Japan Food