Archive for May, 2007

Deseneaza-mi o oaie

Thursday, May 31st, 2007

Statusul lui Carmen era ‘deseneaza-mi o oaie’. Si i-am desenat. ๐Ÿ™‚ Heh.

Oaie

Despre networking (live, nu pe net :-) )

Monday, May 28th, 2007

Cineva pe un blog ma provoaca sa scriu despre incercarea de club Netoo. Well, pe langa faptul ca am mai scris despre asta, o sa incerc sa scriu in general despre networking pentru ca am mai discutat despre asta cu Mirela, care organizeaza e-vangelist.

In primul rand, cateva beneficii ale networkingului in jurul unui subiect comun:

1. Castigi energie si inspiratie. Cunosti oameni care au aceleasi pasiuni ca si tine si asta te face sa capeti noi energii, sa vezi din nou ca nu totul se reduce doar la proiectele tale. Iti largeste orizonturile, se formeaza un chemistry special atunci cand cunosti oameni pasionati.

2. Inveti ceva nou. Oricat de pasionat ai fi de ceva, intotdeauna mai ai lucruri de invatat. Cei care cred ca nu mai au nimic de invatat intr-un domeniu sunt… umm… naivi. ๐Ÿ™‚

3. Cunosti oameni. Oameni care te pot ajuta atunci cand ai nevoie, iti pot da un sfat, poate veti porni alte proiecte impreuna, nu se stie niciodata. Sa cunosti oameni noi este intotdeauna bine, atat in viata profesionala cat si cea personala.

Pe langa beneficii, cred ca exista si cateva conditii necesare pentru ca un club de networking sa functioneze:

1. Participantii trebuie sa accepte ca au ceva de invatat si de castigat din networking. Daca toata lumea se duce acolo ca sa dovedeasca ce meseriasi sunt ei, n-o sa mearga. Respectul reciproc este esential si cred ca asta e unul din motivele pentru care pare asa greu sa faci networking in Romania.

2. Pasiunea comuna trebuie sa fie suficient de… comuna. ๐Ÿ™‚ Fie ca este serialul Lost, lumea online, programarea Actionscript, subiectul trebuie sa fie comun tuturor celor care participa.

Ca sa ma refer la Netoo, un club de networking pentru blogging in general e prea general. Exista oameni cu bloguri personale, bloguri corporate, jurnalisti, cu totii au scopuri si criterii diferite. Mai mult, majoritatea vor sa faca blogging dupa cum ii taie capul pentru ca pentru ei bloggingul este o forma de expresie personala unde vor sa fie ei insisi.

3. Trebuie sa existe niste oameni la baza clubului. Oameni deschisi sa invete unii de la altii, formeze atitudinea despre care vorbesc eu aici, sa fie autosuficienti. Trebuie sa existe cativa oameni care sa creada cu adevarat in idee si sa nu depinda de nimeni altcineva. Daca acest grup de oameni nu exista inseamna ca ideea nu este suficient de buna si probabil nu va tine.

Sa incerci sa convingi si sa fortezi niste oameni sa creada in asta si sa participe ‘pentru ca e bine’ nu va merge, e ca si cum ai incerca sa convingi o tipa ca de fapt te iubeste desi ea nu simte asta ๐Ÿ™‚

4. Trebuie sa existe un scop. O tema recurenta comuna fiecarei intalniri. Sa fie cineva care sa prezinte ceva cool la fiecare intalnire, poate un invitat cu o alta perspectiva, nu stiu. Ceva care sa fie interesant on a regular basis si despre care sa stii ca, daca te duci, o sa castigi ceva din asta.

Nu in ultimul rand, networkingul este despre a invata ceva, nu despre a forma ceva. Este despre a impartasi experiente nu despre a impune lucruri. Organizatiile impun lucruri, nu cluburile de networking.

Manhattan nu e doar zgarienori

Friday, May 25th, 2007

Despre Personal Democracy Forum si gafa recenta a lui Basescu

Monday, May 21st, 2007

La Personal Democracy Forum s-a vorbit si despre cum noii politicieni trebuie sa fie mult mai atenti cu ceea ce spun pentru ca fiecare dintre noi suntem deveniti reporteri peste noapte, cu telefoane mobile care pot inregistra video. Eric Schmidt spunea cam asa

“People are going to be much, much more careful,” Schmidt said, “about living with a historical record.” They’ll also have to be aware that the cameras are everywhere. “People are always now in the media in some form,” Schmidt explained. “Since everyone is carrying a mobile phone, and every mobile phone has a camera, everyone in the room has a camera. You’re all digital agents of photography.”

Cred ca lui Basescu i-ar fi fost bine sa mearga la prezentarea asta. N-ar mai fi facut gafa de ieri cu ziarista agresiva in cautare de senzational, pe care a cam injurat-o. ๐Ÿ™‚

Noroc ca in Romania se poarta, altfel faptul ca a facut-o tziganca ar fi fost catalogat drept discriminare, minoritatile ar fi iesit in strada simtindu-si drepturile amenintate, asociatiile de aparare a drepturilor minoritatilor ar fi facut si ele scandalul mai mare si tot asa. ๐Ÿ™‚ Bine ca political correctness inca n-a ajuns si pe la noi.

Ca observatie personala, cand am citit prima oara articolul nu m-a surprins faptul ca a jignit-o pe jurnalista, ci ca a facut o afirmatie discriminatorie. M-au spalat americanii astia pe creier, e clar. ๐Ÿ™‚ Ma intreb daca vreun ziar o va interpreta asa (ca afirmatie discriminatorie, nu ca jignire personala).

In sfarsit!

Monday, May 21st, 2007

In sfarsit GSP a facut o chestie despre care acum o vreme ma intrebam cand o sa apara.

mysport.ro, o comunitate unde suporterii sa puna poze, video, stiri, sa manance seminte online, sa arate prietenilor ce misto sunt ei la galerie. ๐Ÿ™‚
Le tin pumnii, imi place site-ul si mai ales ideea.

Via Gusti Roman.

Night time New York

Monday, May 21st, 2007

De prin bloguri

Sunday, May 20th, 2007

Un blog pe care il citesc de la o vreme si imi descreteste fruntea cu fiecare post, deaia.wordpress.com. Studiul comentariilor absolut previzibile este cel putin la fel de interesant ca mesajele in sine, iar mesajele in sine sunt delicioase.

In alta ordine de idei, pe un blog pe care am ajuns intamplator, am gasit cel mai bun mesaj legat de referendum

DE CE NU VOI MERGE LA REFERENDUM!!
Pentru ca nu sunt si nici nu doresc sa devin o marioneta in mana politicienilor.

Ce e asta, un fel de democratie neconventionala? ๐Ÿ™‚

Personal democracy forum

Friday, May 18th, 2007

Am fost azi la un talk cu Tom Friedman si Eric Schmidt in cadrul Personal Democracy Forum, aici in New York. Eram curios, amandoi fac parte din categoria oamenilor foarte destepti. O conversatie interesanta, chiar daca nu a fost din cale afara de impresionanta, despre cum accesul liber la informatie transforma lumea in care traim si politica.

Am retinut un lucru pe care l-a un moment dat l-a zis Eric Schmidt. Fiecare dintre noi ne formam o opinie despre un lucru, bazat pe cateva fapte sau pe diverse conjucturi. O opinie despre o persoana, despre un politician, despre un cunoscut. Dupa ce ne formam parerea, apoi avem tendinta sa remarcam numai confirmari ale parerii noastre, un fenomen cunoscut ca si confirmation bias, si sa interpretam ceea ce se intampla conform propriilor noastre prejudecati. Un fenomen de care m-am lovit de multe ori, atat din partea mea cat si din partea altora.

Un alt subiect de meditatie ar fi, pe masura ce accesul la comunicare este din ce in ce mai raspandit, daca fiecare dintre noi vom ajunge sa interactionam cu oameni care gandesc la fel ca noi si sa ne convingem in felul asta si mai tare ca avem dreptate, sau vom deveni mai deschisi la minte? Probabil un pic din fiecare. ๐Ÿ™‚

Imi place sa merg la astfel de talk-uri, ma pun pe ganduri, ma fac sa imi dau seama de cum se schimba lumea din jur si de multe ori ma fac sa privesc din nou viata in perspectiva si sa incerc sa vad the big picture.

[update] Un articol interesant aici care surprinde alte aspecte din talk. Cititi, e interesant.

[update] Intreg talk-ul aici. Uitati-va, e interesant.

Sambata, la referendum

Friday, May 18th, 2007

Eu o sa ma duc sambata sa votez la referendum. Sa te duci si tu.

Online Games 2.0

Thursday, May 17th, 2007

Multa vreme am meditat la cum jocurile multiplayer online inca nu au fost reinventate (World of Warcraft nu se pune, ca a reinventat jocurile pe PC, nu cele web-based).

Blogurile, comunitatile, aplicatiile, emailul, cam toate au fost reinventate pana acum. Jocurile online (multiplayer gen doizece) inca nu au fost reinventate, sunt la acelasi nivel de acum zece ani cand Yahoo Games era rege (si inca mai este, cred ๐Ÿ™‚ ). Sa fi fost jocurile cu un pas inaintea webului normal prin faptul ca erau deja bazate pe comunitate si interactiune, pe comunicare directa, pe utilizatori?

Azi, citind articolul asta, am inceput din nou sa ma gandesc la asta. Bineinteles, user generated content ar trebui intr-un fel integrat acolo. Nu mi-e clar cum, unde, in ce fel, cum faci user generated content la sah, cum implici si mai mult comunitatea, cum schimbi un context care functioneaza de sute de ani… dar trebuie sa se poata.