Archive for April, 2007

Despre pauzele in blogging

Sunday, April 29th, 2007

Un comentariu la mesajul meu anterior ma face sa scriu asta.

A tine un blog este ca orice alt lucru din viata mea, un lucru pe care il fac pentru ca imi place. Este ca mersul la film, zborul, plimbatul, statul cu prietenii sau cititul. Este o ocupatie care are propriile satisfactii si motive, pe care din cand in cand simt nevoia sa o fac pentru ca imi place.

Si bloggingul, la fel ca si celelalte preocupari insirate mai sus, are uneori prioritate si alteori nu in functie de vreme, stare de spirit, job sau orice altceva. Uneori am mai mult timp pentru asta, alteori nu. Uneori citesc mai mult, uneori ma duc la filme mai mult, alteori scriu pe blog mai mult. Pentru toate exista urcusuri si coborasuri.

Si bloggingul, ca si celelalte preocupari, poate sa dispara la un moment din viata mea pentru ca si eu, ca toti ceilalti, ma schimb (ma maturizez sau nu, intalnesc oameni, prioritatile mi se schimba, felul de a gandi la fel). In liceu imi placea Sepultura, in primii ani de facultate ma duceam mult la munte, in ultimii ani de facultate ma duceam mult in Vama, in liceu citeam mult SciFi si eram administrator Linux. Nu mai fac nici una din astea din diverse motive.

Nu, nu a venit inca momentul sa renunt la blog si cine stie cand si daca va veni. ๐Ÿ™‚ Tot ce incerc sa spun este ca e un timp pentru toate si este foarte important sa faci in viata ceea ce iti place, ceea ce te face sa te simti bine, atunci cand te face sa te simti bine.

Some updates

Saturday, April 28th, 2007

N-am mai scris pe blog de la o vreme. Prea ocupat cu munca, viata, prietenii, primavara, new york-ul, filmele, netflix, going out si tot asa.

Apropo de filme, am vazut doua chiar bune in ultima vreme. In primul rand, Grindhouse. Un fel de From Dusk ‘Till Dawn cu cele doua jumatati inversate, mai lungi si exagerate (partea silly si mai silly, partea buna si mai buna). Foarte tare.

Al doilea, Hot Fuzz. Umor englezesc de cea mai buna calitate, brutal si fara prea multe prejudecati, sadic, sec. Total recomandat.

In Manhattan a venit primavara

Friday, April 20th, 2007

Manhattan Spring

Day of Silence

Thursday, April 19th, 2007

Azi am facut un exercitiu interesant. Am participat la Day Of Silence si timp de o zi nu am vorbit deloc in semn de suport pentru minoritatile discriminate, in special minoritatile sexuale (gay, lesbians, transgender, etc).

Desi ar trebui sa fie o atitudine care sa atraga atentia altora asupra fenomenului si a discriminarii, un rezultat interesant a fost ca m-a facut pe mine sa inteleg mai bine ceea ce (cred eu ca) simt cei care sunt discriminati din diverse motive.

Imposibilitatea de a raspunde atunci cand se face misto de tine, atunci cand se glumeste pe seama ta, frustrarea si alegerea voluntara de a tacea mai degraba decat de a protesta verbal este chinuitoare. Alt fenomen interesant este si cum evolueaza mistourile atunci cand nu poti raspunde, cine se baga in vorba atunci cand nu e nimeni care sa le opreasca, ce parere au ceilalti atunci cand nu te poti baga in vorba sa le explici mai exact de ce faci ceea ce faci si doar le dai un fluturas cu o explicatie.

Stiu ca facand asta timp de o zi nu inseamna ca inteleg cum e sa fii gay sau ca stiu cu adevarat ce simt ei in fiecare zi. Dar pentru mine a fost important ca am facut niste oameni sa vorbeasca despre asta si ca am reusit sa inteleg fenomenul chiar si infim mai bine.

Cred ca o sa scriu intr-un post viitor despre cum m-a schimbat pe mine New York-ul din punctul asta de vedere si despre cat de multa discriminare este in Romania.

Flash Player 9 a ajuns deja la 83%

Tuesday, April 17th, 2007

Damn it, penetrarea versiunilor noi de Flash Player devine din ce in ce mai rapida. Nu mai am rezistat si in seara asta am luat la puricat Actionscript3. Woohoo! ๐Ÿ™‚ Este incredibil cat de mult a evoluat Flash-ul, ce vremuri dom’le cand faceam site-ul Divertis in Flash4. ๐Ÿ™‚

Incep sa ma simt batran. ๐Ÿ™‚

Stradivarius in metrou

Saturday, April 14th, 2007

Putinele lucruri despre viori pe care le stiu le-am aflat de la Irina. Tot de la ea si link-ul asta, despre cum un violonist celebru a cantat in metrou pe un Stradivarius. Am fost impresionat.

Bell doesn’t mention Stradivari by name. Just “he.” When the violinist shows his Strad to people, he holds the instrument gingerly by its neck, resting it on a knee. “He made this to perfect thickness at all parts,” Bell says, pivoting it. “If you shaved off a millimeter of wood at any point, it would totally imbalance the sound.” No violins sound as wonderful as Strads from the 1710s, still.

Varianta mai lunga, intregul articol, aici. Merita citit, tot, chiar daca e lung.

Despre sisteme educationale diferite

Friday, April 13th, 2007

In ultima vreme am intrat in contact cu diverse aspecte ale educatiei americane.

In primul rand, Talent Shows. Se organizeaza in liceu, din cate inteleg eu, si oamenii par sa fie foarte deschisi in a se reproduce pe scena in diverse ipostaze, fiecare cu ce hobby o fi avand. Mie, crescut intr-o scoala unde profu’ de franceza ne obliga sa ne tundem pentru ca baietii cu plete sunt o rusine (salutari, domnule Nedelescu), parca nu imi vine sa ma dau in spectacol asa de usor.

De curand am intrat in contact cu niste copii de gimnaziu care faceau parte dintr-un program in afara scolii. Dupa orele de program sunt lasati de parinti intr-un fel de club house unde aveau voie sa faca ce voiau ei, cat timp faceau ceva. Au la dispozitie calculatoare, robotei, lego, un studio de inregistrari si produs muzica si altele. Singura conditie de participare in program este sa se exprime intr-un fel productiv. In rest, libertate totala.

Nu pot decat sa ma scarpin usor in crestetul capului si sa ma intreb cum o fi mai bine. Sincer, habar nu am. ๐Ÿ™‚ Pentru ca, nu-i asa, am crescut in comunism si ia uite ce bine am ajuns. ๐Ÿ™‚

Apple Store 24 din 24

Wednesday, April 11th, 2007

Sambata seara, cand am crezut ca mi s-a stricat al doilea iPod, am inteles in sfarsit de ce exista un AppleStore deschis non stop. Pentru ca desi ar fi fost al doilea iPod care mi s-a stricat in 2 ani, desi era 10 seara, am simtit nevoia instanta de a imi cumpara un alt iPod, chiar atunci.

iPodul este mult prea sexy si m-am obisnuit mult prea mult sa am un background atunci cand merg pe strada. Poate sunt o victima a marketingului, a consumerismului, sunt dependent, nu-mi pasa. Am nevoie de doza mea zilnica de muzica! ๐Ÿ™‚

Vine primavara

Tuesday, April 10th, 2007

Wide Flower

Wawawiwa, i like! High five!

Saturday, April 7th, 2007

Borat