Archive for February, 2007

Frivolitati urbane pentru copii mari

Sunday, February 25th, 2007

Pillow Fight NYC

Nu m-am mai simtit de mult timp atat de bine. ๐Ÿ™‚ Cum sa nu imi placa in NYC cand pot sa particip ziua in amiaza mare la o bataie cu perne impreuna cu alte cateva sute de oameni? Mass madness in toata puterea cuvantului, tineri dati in mintea copiilor in mijlocul orasului si totul organizat de niste tipi pe un blog.

Frivolitati, copilarii, nebunie, sentimentul pe care il ai cand esti in mijloc si toata lumea da cu perne in toata lumea este priceless. De ce se organizeaza? Just for fun, i guess.

Metropotam, somebody, anybody, pe cand a pillow fight in Bucuresti? ๐Ÿ™‚

Deformatii profesionale

Friday, February 23rd, 2007

This is a test

In metroul cu care merg in fiecare zi se testeaza panouri care sa spuna cate minute mai sunt pana la urmatorul tren.

Cand pe panouri a aparut textul de mai sus, care a fost primul meu gand? De ce oare e nevoie de ditamai textul cand ar putea sa scrie simplu BETA pe panou, ar fi fost mai scurt. ๐Ÿ™‚

My blog reading trends

Friday, February 23rd, 2007

Printre multe alte lucruri, imi place la Google Reader ca are Trends. M-am gandit, ca si altii inaintea mea, sa le fac publice, ca mi se par interesante si fun.

Trends

Click pe imagine pentru a o vedea pe toata.
Ar fi interesant de vazut cate bloguri citesc si altii si cat de des.

Razvan Exarhu, iti multumesc ca existi

Tuesday, February 20th, 2007

Poate stiati deja sau poate nu, Razvan Exarhu si-a facut blog. Sa ne traiasca! ๐Ÿ™‚ Daca isi face blog si domnul Popescu, eternul ascultator al Rondului de Noapte care dadea telefon din bucatarie pe ascuns ca sa nu il prinda nevasta, eu ma declar multumit. ๐Ÿ™‚ Nu ca n-as fi deja, ca sa zic asa.

Viata la bloc

Monday, February 19th, 2007

Mi-a parut bine ca administratorul meu scoate la imprimanta anunturile. Insa nu pot sa nu ma intreb de ce anume a vrut sa sugereze ca vecinii mei folosesc si altceva decat hartie igienica… ๐Ÿ™‚

Administrator

Anul porcului

Monday, February 19th, 2007

Anul nou chinezesc a inceput azi, e anul porcului. Desi marea parada este saptamana viitoare, am fost si eu ca orice turist sa ma inghesui in China Town si sa ma uit la lume.

Mi-am dat seama din nou cat de divers este Manhattan-ul, cat de diferit este China Town de Village, Village de Midtown, Midtown de Uptown si cat de impresionant este ca doar la cateva statii de metrou distanta poti gasi culturi si oameni atat de diferiti. Cat de diferiti? Well, e suficient sa te gandesti ca sigla de la McDonalds din ChinaTown este in chineza si are un motiv pentru care este asa. ๐Ÿ™‚

China Town

Confetti, pocnitori, lume multa, politie. Cativa dragoni ici si colo. Foarte multa lume cu digital SLR’s, fie au devenit deja suficient de accesibile incat toata lumea are, fie sunt ai naibii de multi jurnalisti in New York. ๐Ÿ™‚

Ce mi-a placut cel mai mult a fost o familie de pe o strada laturalnica, departe de aglomeratia turistica. As zice ca era familia stereotipica chinezeasca, the happy family style family, cu totii distrandu-se incercand sa dea drumul la confetti.

Happy Family

M-am uitat o vreme la ei si am pornit lipa lipa prin Little Italy catre lumea mea din East Village, strain oarecum de bucuria unei sarbatori pe care nu o simt in nici un fel.

Finally, coming to the US paid off

Friday, February 16th, 2007

… pentru ca daca nu eram aici, n-as fi putut sa ma duc in aprilie la concert Norah Jones. ๐Ÿ™‚ Woot woot! De vreun an si ceva tot astept momentul asta. ๐Ÿ™‚

Norah Jones care locuieste in East Village… ca si mine. ๐Ÿ™‚ O sa casc ochii mai bine cand ma duc la super market, poate dau nas in nas cu ea la raionul de legume.

Ce este si ce nu este Web2.0

Wednesday, February 14th, 2007

Cristi Manafu m-a intrebat ce este si ce nu este web2.0, pe scurt.

Web1.0 era internetul pe care doar acei oameni care aveau resursele sau cunostintele necesare isi puteau publica online gandurile si continutul pe care il produceau. Ei erau companii, webmasteri, geeks, oameni care se pricepeau la tehnologie.

Web2.0 este internetul unde oricine stie sa foloseasca un browser isi poate publica gandurile online. Web2.0 este atunci cand mama isi poate face blog despre retete culinare, fara sa stie ce este aia gazduire web, html sau fisier. Web2.0 inseamna colaborare si comunicare intre oricine si oricine, online, cu rezultate imediate. Web2.0 este internetul utilizatorilor, in care cu totii putem participa la comunicare, nu doar cei putini care stiau sa faca asta in web1.0.

Cea mai raspandita conceptie gresita: Web2.0 inseamna folosirea AJAX.

Daca nu sunteti de acord, sunt convins ca va veti grabi sa comentati. ๐Ÿ™‚ Parerea altora (tot de pe la noi, tot intrebati de Manafu), o puteti citi aici.

Inca o revelatie despre piata de telefoane mobile

Tuesday, February 13th, 2007

De multe ori se spune cat de importanta este piata de telefoane mobile si cum va deveni din ce in ce mai importanta. Desi pot sa inteleg rational astfel de lucruri, cand le simt pe pielea mea se aprinde un bec unde inainte era intuneric. ๐Ÿ™‚

Mi s-a intamplat asta cand am rezervat bilete la film de pe mobil, mi se intampla de fiecare data cand folosesc Google Maps, acum mi s-a intamplat din nou cand am fost la ski (si m-am dat cu placa, woohoo!).

Am inteles in sfarsit de ce insista producatorii sa puna camera foto chiar si de proasta calitate pe telefoane, un lucru care mi se parea complet inutil.

Ski Lift

Mi-am dat seama ca nu camera foto este scopul final, ci asocierea dintre aparatul foto si conexiunea internet. Suna simplu, insa ideea ca din creierii muntilor, din mijlocul actiunii, de acolo unde ajungi atat de rar poti sa iti impartasesti bucuria cu prietenii si cunoscutii, cu familia, sa le trimiti pe email o poza chiar atunci, live, in direct… este priceless. ๐Ÿ™‚

Este diferenta dintre uite unde sunt eu acum si uite unde am fost ieri, dintre golurile vazute in direct si cele date in reluare, dintre instant messenger si email. Fiecare are scopul ei, dar parca dupa ce vorbesti cu cineva pe messenger te intrebi uneori cum oi fi putut purta vreodata astfel de discutii pe email. ๐Ÿ™‚

Word of the day: vivify

Monday, February 12th, 2007

vivify \VIV-uh-fy\, transitive verb:
1. To endue with life; to make alive; to animate.
2. To make more lively or intense.

De pe dictionary.com. ๐Ÿ™‚