Archive for January, 2007

Despre bloggeri, credibilitate si votul uninominal

Wednesday, January 31st, 2007

Platforma Program

Tot intorcand pe toate partile ideea celor de la Netoo despre bune practici in blogging, am ajuns sa ma gandesc la credibilitate.

Blogging-ul, spre deosebire de jurnalism, este o preocupare unde pragul de intrare este foarte jos. Este o modalitate de exprimare complet needitata si nesupervizata. Nu ai un editor care sa iti aprobe articolele, nu risti sa stirbesti credibilitatea ziarului pentru care scrii sau sa iti bagi patronii in belea pentru ca ai publicat o calomnie. Singura responsabilitate este fata de tine, dar cine o sa dea in judecata un om fara bani?

N-as vrea ca bloggerii sa aiba credibilitate ca si categorie. Nu vreau sa existe un grup care printr-o declaratie de apartenenta sa iti dea un statut. Nu vreau ca toti Dan Diaconestii si Vadim Tudorii care misuna pe internet sa capete un statut doar pentru ca sustin ca adera la niste reguli ‘oficiale’.

Diferenta dintre credibilitatea bloggerilor ca asociatie si credibilitatea individuala este ca diferenta dintre listele de partid si votul uninominal, dintre a avea placa si a fi un snowboarder bun, dintre a avea un blog despre programare si a fi programator.

Doar pentru ca platesti cotizatia la partid nu inseamna ca esti destept si cu totii invatam asta in fiecare contact cu politica romaneasca. Cam la fel este si cu bloggerii.

Still life with woodpecker

Tuesday, January 30th, 2007

Tocmai am terminat de citit o carte al carei ultime propozitii mi-a placut mult. Atat de mult incat ar fi meritat sa citesc toata cartea chiar si daca nu mi-ar fi placut atat de mult pe cat mi-a placut. ๐Ÿ™‚ Adica mult. Am ramas cu senzatia ca scopul intregii carti este doar sa creeze atmosfera perfecta pentru aceasta singura ultima propozitie.

It’s never too late to have a happy childhood.

Cine nu ar vrea sa citeasca o carte scrisa pentru o propozitie ca asta? ๐Ÿ™‚

Almost first snow

Monday, January 29th, 2007

Show in NY

Poate de data asta n-o sa se topeasca toata.

Ca tot veni vorba de bloguri…

Monday, January 29th, 2007

Niste recomandari, doua bloguri pe care imi face foarte mare placere sa le citesc.

1. The Bukresh blog. Mi-a trebuit un an sa inteleg de ce a fost considerat anul trecut cel mai bun blog la idei putine si fixe. Un blog interesant despre arhitectura Bucurestilor, cu lucruri pe care probabil cei mai multi dintre noi nu le stiu.

2. Alex Galmeanu. Un fotograf care mie imi place mult, un blog al carui singur repros este ca nu posteaza mai des. ๐Ÿ™‚ Iar daca sunteti amatori de fotografie, poate vreti sa ii puneti o intrebare sau doua. Alex a promis sa raspunda, no matter how stupid the questions are.

Pe cand o comisie si taxa de inscriere?

Sunday, January 28th, 2007

Sunt abonat la cateva bloguri care au reactionat la o intalnire recenta a unei initiative pe numele sau Netoo, un fel de adunare regulata a bloggerilor din Bucuresti la care din motive destul de evidente, am chiulit de fiecare data.

Ce am priceput eu din ce am citit? Ca o intalnire care a inceput ca un club de networking, un fel relaxat de a se vorbi despre life, the universe and everything intre oameni cu o preocupare comuna care vor sa se imprieteneasca si sa invete unii de la altii, s-a transformat intr-o adunare care doreste sa creeze reguli, documente, comitete, clasificari, certificari.

Poate am inteles eu gresit, dar parca vad ca in urmatoarele cateva intalniri se infiinteaza o comisie de evaluare, o platforma program si niste documente de inscriere, o taxa, un presedinte, un vicepresedinte si un secretar. ๐Ÿ™‚ Daca o puneti de delegatii in strainatate pentru schimb de experienta, sa imi spuneti si mie cand ajungeti prin NY. ๐Ÿ™‚

[update] Credeti ca daca se infiinteaza aceasta Asociatie a Bloggerilor Pe Bune, o sa isi faca si Mandruta blog? ๐Ÿ™‚

De ce nu isi face Mandruta blog

Friday, January 26th, 2007

Desi banuiesc ca in principal se vor amuza cei care au blog, e un articol care merita citit. ๐Ÿ™‚ De ce nu isi face Lucian Mandruta blog.

Citatul genial este

Asa ca am urmatoarea observatie: cele mai multe bloguri se vor inchide in momentul in care autorii isi vor gasi o slujba adevarata.

Cum adica ma, eu nu am o slujba adevarata? ๐Ÿ™‚ Probabil ca nici CEO-ul de la SUN nu are, Dragos sau Radu Ionescu (ce e drept, am vazut ca in ultima vreme Radu a lasat-o mai moale, cred ca si-a gasit o slujba adevarata), Orlando, tipii de pe la Adobe si as putea sa umplu pagini intregi de exemple. ๐Ÿ™‚

Via Eduard, pe care acum il suspectez ca nu are o slujba adevarata. ๐Ÿ™‚

[update] Cititi aici de ce isi fac unii blog, printre raspunsuri, si al meu.

John Hodgman, un fel de Toni Grecu american

Friday, January 26th, 2007

Il stiti pe John Hodgman? Nici mie numele nu imi spunea nimic pana ieri, dar daca ati vazut vreuna din reclamele la Apple, sigur il stiti, he’s a PC. ๐Ÿ™‚ In afara de a fi PC, este si autor si comic si in aceste din urma doua calitati a trecut si pe la Google ca sa ne vorbeasca despre cartea lui “The areas of my expertise“.

De ce scriu despre astea? Pentru ca o buna parte din prezentare mi-a adus aminte de Divertis si as putea sa jur ca daca nu era in engleza ar fi fost exact ca Fat Frumos, Praslea cel Voinic si Calul. John Hodgman era un fel de Toni Grecu iar tipul care a venit cu el, Jonathan Coulton, un fel de Gyuri Pascu mai inalt si mai putin vorbaret care din cand in cand se mai baga cu cate o melodie. ๐Ÿ™‚ Aceeasi tonalitate, acelasi acompaniament subtil la chitara, acelasi stil de a povesti despre vremuri apuse si fapte mai mult sau mai putin inspirate din realitate.

Ete na, au ajuns americanii sa ne copie umorul, mi-am zis, da’ e bine, ca macar e umor de calitate.

Cinci lucruri pe care nu le stiai despre mine

Tuesday, January 23rd, 2007

Am incercat sa evit tag-uirea asta, pentru ca daca nu stiti ceva despre mine, probabil ca e un motiv pentru care nu il stiti. ๐Ÿ™‚ Dar am fost taguit de mai multi asa ca zic, hai sa nu stric jucaria oamenilor.

1. Culoarea mea favorita este verde. Multa vreme a fost albastru, inca imi mai place, dar acum mi se pare prea rece pentru o culoare favorita.

2. In 2004 mi-am cheltuit toate economiile pe care le aveam (1700 euro, dupa cativa ani de freelancing) ca sa imi cumpar parapanta. Fratele meu inca mai crede ca nu sunt in toate mintile probabil. Uneori ma intreb si eu cam acelasi lucru.

3. Cand ma duc la cinema (imi place sa vad filme in cinema mult mai mult decat pe dvd) imi place sa stau foarte in fata. Undeva la limita la care nu trebuie sa intorci capul ca sa cuprinzi tot ecranul cu privirea, si asta in general inseamna cam in randul trei. Daca sala nu e plina, de obicei sunt singurul care sta atat de in fatza. Nu pentru ca vreau sa ma simt in fata tuturor, ci pentru ca imi place ca marele ecran sa fie cat mai mare. ๐Ÿ™‚

4. Media mea la Bac a fost 8.18 si sunt foarte mandru de ea. Am dat Bac-ul in sesiune speciala si nu am invatat mai nimic, stiam ca or sa ne treaca pe toti. Inca nu mi-a folosit la absolut nimic (ca olimpic nu a trebuit sa dau examen la facultate) si sunt ferm convins ca nu imi va folosi vreodata la ceva.

5. Cea mai veche amintire a mea este de pe la varsta de 5 ani cand, in drum spre gradinita, mi-am dat seama ca e foarte probabil sa nu respiram decat atunci cand suntem atenti la asta. Toate incercarile mele de atunci incoace de a ma surprinde nerespirand au esuat.

Scoble on Google Finance

Friday, January 19th, 2007

Pot sa ma simt un pic mandru atunci cand Scoble spune ca ii plac chart-urile de la Google Finance? ๐Ÿ™‚ Eu zic ca pot. Woohoo! ๐Ÿ™‚

Aproape legal sa sari de pe Empire State

Thursday, January 18th, 2007

Citesc azi ca acuzatiile la adresa tipului care a incercat sa faca BASE jumping de pe Empire State au fost anulate. Woohoo, se pare ca judecatorul a zis ca atata timp cat tipul a facut pasi activi in a se asigura ca totul e safe pentru ceilalti e ok. ๐Ÿ™‚

Chiar daca probabil nu o sa ma apuc de BASE jumping prea curand, nu pot decat sa ma bucur. ๐Ÿ™‚ In schimb cred ca in primavara ma apuc din nou de parasutism.

Via The Gothamist, un blog despre New York pe care ironic enough, Dragos m-a convins sa il citesc.