Archive for February, 2006

Despre buricul pamantului

Sunday, February 26th, 2006

Adica despre mine si despre cum a fi buricul pamantului e un lucru bun. ๐Ÿ™‚

Imi place sa cred ca le stiu pe toate si ca ceea ce fac este fantastic, nou, ca va schimba lucruri intr-un fel sau altul. Bineinteles, eu intotdeauna stiu ca am dreptate. ๐Ÿ™‚ Unii nu sunt de acord pentru ca 1) se cred ei insisi buricul pamantului sau 2) ei nu cred ca exista un buric al pamantului.

Dezavantajele situatiei sunt clare: oamenii stramba din nas, ma cred arogant, se gandesc ca sunt imatur, inconstient sau pur si simplu cu nasul mult prea pe sus pentru varsta mea. “Cine se crede asta” isi zic ei. ๐Ÿ™‚ Mi s-a spus si ca nimeni nu e de neinlocuit sau ca oricum lucrurile s-ar putea desfasura si fara mine.

Cei care ma judeca prea repede nu inteleg insa ca eu sunt constient de aceasta latura a personalitatii mele si o folosesc intr-un fel pozitiv.

Pentru ca ceea ce fac eu sta in centrul universului, am mult mai multa energie. Fac mult mai multe lucruri. Le fac cu mai mult entuziasm si placere pentru ca eu sunt convins ca ele sunt extrem de importante. Asta a fost adevarat pentru ONIbyNET, Olimpiada Judeteana de Info, Harta Publicitatii sau pentru felul in care am influentat concursul Infoeducatie.

Proiecte mici dar care au schimbat sau vor schimba lucruri si atitudini, care influenteaza intr-un fel sau altul diverse categorii de oameni.

Mai mult, pentru ca sunt buricul pamantului, atunci cand cineva imi spune ca nu e asa ma enervez. Ma atac, ma supar in sinea mea… si, ati ghicit, din nou asta e bine. ๐Ÿ™‚ Imi alimenteaza energiile si nevoia de a dovedi ca nu este asa. Lucrez si mai mult, am si mai multe idei doar si pentru a dovedi ca aveam dreptate in timp ce respectivul gresea subestimandu-ma. ๐Ÿ™‚ Si pana la urma, le-arat eu lor.

Daca intamplator va credeti si voi buricul pamantului, sa nu ii credeti pe cei care va spun ca nu aveti dreptate. Sa nu uitati totusi sa si demonstrati ca aveati dreptate si chiar sa fiti destepti, pentru ca altfel veti ramane doar niste aroganti cu nasul pe sus. ๐Ÿ™‚

Mi-am cumparat tricou in culori

Saturday, February 25th, 2006

Vivi @ SFMoMA

Museum of Modern Art, San Francisco.

Un nou articol, de data asta prost, despre bloguri

Friday, February 24th, 2006

Lumea s-a cam suparat pe un articol din Cotidianul cu titlul Blogul, jurnalul nefericirii, un titlul superb de prost ales si care nu are nici o legatura cu articolul. ๐Ÿ™‚ Nu voi spune ce au mai spus si altii, toata lumea pare sa fie suparata pe greselile din articol pe buna dreptate. Dragos, Radu, Subiectiv, Criz, Andrei (da, am luat link-urile de la Novac ๐Ÿ™‚ ).

Pare sa fie la moda sa scrii despre bloguri zilele astea. ๐Ÿ™‚ Poate e si aici valabila chestia aia cu “poti sa scrii despre bloguri ce vrei tu, cat timp scrii numele corect”.

Intrebarea mea este: daca suntem cu totii de acord ca jurnalismul asta pe genunchi nu e bun, putem sa facem ceva? Sa ne revoltam impreuna, sa luam ceva furci si coase, sa ne ducem in fata sediului primariei Cotidianului si sa cerem arderea jurnalistei pe rug? Macar virtual, zic eu. ๐Ÿ™‚

Motel american de California

Friday, February 24th, 2006

O poza din California, motel din ala de prin filme ๐Ÿ™‚
Motel

Din categoria “am trait s-o fac si pe-asta”

Friday, February 24th, 2006

1. Azi am folosit craigslist si chiar a functionat.

Oare de ce site-urile de anunturi nu or fi prins si in Romania? Sunt prea incarcate si greoi de folosit? Pe craigslist am postat un anunt intr-un minut (caut bilet la Opeth). Cineva care cauta sa vanda bilete pe craigslist l-a vazut, mi-a dat mail (prin aliasul de mail pe care mi l-a creat craigslist si care facea fw la mine), am cazut de acord pe mail si gata.

Cuvintele cheie? Simplitatea si Cautarea. Te duci la sectiunea New York -> Tickets si cauti Opeth. Nu browsezi, nu ai zece mii de categorii, nu stai sa citesti tot felul de porcarii.

2. pentru ca 1 a functionat, am reusit sa merg la Opeth chiar daca aflasem de concert fix ieri si era sold out. ๐Ÿ™‚

OpethAnyway, acum un an as fi zis ca probabil n-o sa-i vad niciodata pe Opeth in concert, la fel ca multe alte formatii cvasi anonime de care imi place. O formatie care se incadreaza la progressive death metal, dar are niste interludii extrem de frumoase si bine facute. Cel mai mult la ei imi place albumul Damnation, un album acustic cu un sunet extrem de individual, finisat, foarte delicat si bine gandit, un album excelent.

Ei bine, am trait s-o fac si pe-asta. In seara asta am fost la Town Hall, un fel de sala de teatru in care am inteles ca de obicei se desfasoara evenimente… ceva mai linistite. ๐Ÿ™‚

Mi-am incarcat bateriile si mi-am spalat creierii, mi-am amintit de vremurile bune din liceu cand ascultam Sepultura in noptile tarzii fara chef de somn.

In Martie vine dEUS… iar de saptamana asta ma apuc sa citesc TimeOut (acest Sapte Seri al New York-ului ๐Ÿ™‚ ) mai des ca sa aflu de concerte mai din timp, nu ca de Opeth in ultima clipa.

Stil de viata

Tuesday, February 21st, 2006

Azi m-a bufnit rasul de unul singur prin casa cand mi-am dat seama ca, in loc sa fiu nevoit sa spal aragazul, eu il stergeam de praf. ๐Ÿ™‚

[later edit] Cuptorul de microunde il folosesc pe post de reminder atunci cand imi las rufe la spalat si trebuie sa ma duc sa le iau dupa o ora. ๐Ÿ™‚

Normal ca nu toata lumea e ideala… :-)

Sunday, February 19th, 2006

Pe aeroportul din San Jose accesul wireless internet in terminal costa 7 usd.

Macar exista, imi zic, si 7 usd pentru doua ore cat intarzie avionul nu e asa mult… in plus aeroportul asta imi aduce intr-un fel aminte de Gara Basarab sau de filmele cu contrabandisti de droguri care fac afaceri pe aeroporturi mici si anonime. ๐Ÿ™‚

Salutari din San Jose, aceasta gara Basarab a aeroporturilor. ๐Ÿ™‚

Succesul unui blog

Friday, February 17th, 2006

Succesul unui blog nu se masoara in numarul de cititori sau numarul de vizitatori. Un blog nu respecta aceleasi reguli ale succesului ca un site iar cei care incearca sa le bage in aceleasi sabloane gresesc.
Ca blogger, motivele pentru care cineva te citeste pot fi multe

– pentru ca esti o persoana importanta sau te afli intr-o situatie inedita
– pentru ca ai scris un mesaj care a placut
– pentru ca te cunoaste personal

Inertia e mare. Daca citesc un singur mesaj care ma convinge pe un blog, ma abonez si probabil trebuie sa treaca vreo alte 20 de mesaje care sa ma plictiseasca ingrozitor ca sa ma dezabonez. Asta nu inseamna insa ca acele 20 de mesaje nu lasa o urma, sau ca nu imi formeaza o impresie despre acea persoana.

Succesul unui blog, pentru mine, se masoara in impresia pe care o lasa celor care il citesc (de ce am impresia ca altii nu cred acelasi lucru?). Exceptie fac blogurile care au pur scopuri informative, sunt surse neconventionale, necenzuratae si needitate de stiri – dar in Romania sunt prea putine de genul asta.

Cei care spun “eu scriu ca sa ma simt bine” ar trebui sa se intrebe “oare ce anume ma face sa mai simt bine”? De cate ori v-ati pus sincer intrebarea “de ce imi citesc oamenii blogul” sau “si de fapt, de ce dracu imi pierd eu timpul cu asta”?

Recunosc, uneori imi e teama sa ma intreb asta. Nu vreau sa stiu de ce ma citesc oamenii. Imi place sa traiesc in imaginatia mea si sa imi consider blogul interesant pur si simplu, desi sunt convins ca sunt oameni care ma citesc din unul din motivele enumerate de mai sus. Subconstientului meu ii place probabil sa creada ca oamenii ma vor gasi interesant asa cum sunt (si de-aia probabil unii sustin cu vehementa puritatea necontrolata a gandurilor de pe blogurile personale).

Daca te gandesti sa pornesti un blog, fi sincer cu tine insuti inainte de toate, nu-l face la intamplare doar pentru ca e la moda.

Interzis

Wednesday, February 15th, 2006

InterzisImi place mult poza cu Jesus din mesajul anterior, mi se parea primitoare pentru o prima impresie si reprezentativa pentru atmosfera din San Francisco.
Nu as fi postat atat de repede daca nu as fi avut un inlocuitor cel putin la fel de bun. ๐Ÿ™‚

Ii rog pe doritorii de concluzii sa nu sara in sus, este doar un semn din gradina botanica din San Francisco, nu e generalizat la America, desi poate ca ironic poate reprezinta anumite stari de fapt.

Am pus mai multe poze din San Francisco. Alte favorite ale mele sunt poza cu telefonul de urgente si consiliere de pe Golden Gate, sau poza cu rent-a-fence, oarecum amuzanta scoasa din realitate (era in jurul unui santier de constructii) si pusa in contextul sfintei proprietati private americane.

nu rupetiIntreg albumul il gasiti aici.

Semnul ala care la prima vedere pare sa spuna “nu inmormantati oameni aici” este de fapt “nu rupeti florile”. Sau o fi “nu semanati flori”? Cine stie…

Sunny California

Tuesday, February 14th, 2006

Jesus San Francisco

If you’re going to San Francisco Be sure to wear some flowers in your hair

Am fost sa vad San Francisco si primul cuvant care imi vine imi minte este “mediteranean”. Oras relativ mic (sub 1 mil de locuitori), case cat cuprinde si doar cativa zgarienori intr-un colt, dealuri si strazi inclinate de abia le puteam urca pe jos.

Am fost turist pentru cele doua zile cat le-am stat acolo, am vazut Golden Gate (care e rosu – ai naibii americanii astia cu marketingul lor), parcul cu gradina japoneza si gradina botanica, strada de hipioti (care e in poza de mai jos), cartierul de gay people.

Transportul in comun este nasol si daca nu ai masina nu te descurci, homelessi (daca s-o putea zice asa) sunt destul de multi (probabil pentru ca e cald tot timpul si isi permit, spre deosibire de un oras cu iarna si zapada unde le-o fi mai greu sa supravietuiasca pe zapada), vreme ploioasa si cetoasa jumatate de an.

San Francisco Haight Street

Avantaje si dezavantaje ca oriunde te-ai duce, una peste alta San Francisco mi-a placut, un oras in care m-as muta cand as fi un pic mai batran cu nevasta si copil, boem si linistit, cu privelisti frumoase si marea aproape, vreme molcoma, rasarituri frumoase si cartiere de hipioti mai mult sau mai putin drogati (ca homelesii astia din parcul din poza de mai jos). ๐Ÿ™‚ Fun fun fun.

Hippie Park San Francisco