Archive for the ‘Gadgets’ Category

Toate’s vechi și noi îs toate

Friday, July 22nd, 2011

Pentru că vechiul meu aparat foto pe film era în ghizdanul pe care hoțomanii din Lisabona l-au luat atât de finuț, complet și iremediabil, mi-am luat altul. Așa de mult mi-a plăcut, că mi-am luat fix același model. 🙂

Aș paria că…

Thursday, September 30th, 2010

În 10 ani, cărțile pe hârtie vor fi ce sunt azi discurile de vinil, o raritate pe care o găsești doar la magazinul ăla ciudat de la colț, care e pe moarte dar adaugă caracter cartierului.

Mac Mini, micul gigant

Monday, November 9th, 2009

Parcă așa suna reclama la Tico și cred că se aplică foarte bine. 🙂

Am renunțat la AppleTV și mi-am luat un mini pe care acum îl folosesc și ca desktop și ca media center, plăcut surprins să aflu că suportă dual display. Highly recommended.

p.s. Și da, am și Magic Mouse și îmi place mult de el. I’m a total Apple fan boy. 🙂

Cea mai recentă jucărie

Thursday, September 10th, 2009

Un aparat Nikon cu film, complet manual. Tânjeam după niște fotografie pe film, să vedem cum o să iasă, poate toamna o să mă inspire 🙂 Trebuie să mai fac rost de o husă sau măcar un capac de lentilă să nu o zgârii, dar în afară de asta, sunt gata! 🙂

Faster processor. More storage. Now iPoo is better than ever.

Tuesday, September 8th, 2009

Faster processor. More storage. Now iPoo is better than ever.

Sunt extrem de mulțumit de iPhone, am un MacBook Pro, iPod-ul e deja default. Nu cred că produsele Apple merită să… faci ceva pe ele. 🙂 Dar îmi place să mă joc în Photoshop și nu am putut să nu remarc ironia noului meu capac de toaletă.

Roșie ca focul, să-i surâdă norocul

Tuesday, August 11th, 2009

De vreo lună mi-am luat bicicletă și este unul din cele mai bune idei pe care le-am avut anul ăsta. 🙂 Am început să redescopăr Manhattan-ul și New York-ul în general, am ajuns în locuri în care poate nu aș fi ajuns niciodată.

Am descoperit străzi ascunse, toată partea de vest a Manhattan-ului unde calea de biciclete merge până la un pod pe care poți să îl treci, am descoperit că la 1am nu e nimeni pe Manhattan Bridge și că a fi acolo la ora aia este un sentiment foarte tare.

Îmi place și vă recomand cu căldură, este valabil pentru orice oraș, când am văzut Lausanne-ul sau Kyoto de pe bicicletă la fel de tare mi-au plăcut.

Hai noroc și să știți că nu m-am lăsat de blogging. 🙂 Iar pe twitter nu mă mut (chiar dacă oi mai posta și acolo din an în paște), îmi place să scriu gânduri cu substanță, nu doar sound bites.

Întrebare despre un cuptor

Wednesday, April 15th, 2009

Scriam acum multă vreme despre cum am descoperit eu abia în America cuptoarele cu temperatură reglabilă. 🙂

Well, în diverse discuții subiectul ăsta revine și recent ne-a lovit o curiozitate cruntă: cum funcționează cuptoarele din România care nu au butoane cu temperatură reglabilă?

Mă refer la cuptoare ca ăsta din poză (cuptorul bunicii mele):

Cuptor

Știe cineva dacă butonul de la cuptor este un control naiv numai și numai al fluxului de gaz, sau dacă este un control inteligent care, deși nu oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea temperatura, are totuși un termostat intern și reglează fluxul bazat pe acest termostat?

[update] Mă interesează cuptoarele românești relativ recente, nu principiul în general. Mă interesează dacă încă mai sunt construite ca pe vremuri sau sunt cu termostat dar fără indicator de temperatură [/update]

Am căutat online un manual de aragaz românesc dar, nu foarte surprinzător, nu am găsit. 🙂

Are cineva un astfel de manual de funționare (dacă are scheme interne cu atât mai bine) să ne lămurească și pe noi?

Cel mai mare și mai tare…

Monday, January 12th, 2009

.. are două celulare, și-un pager la cingătoare. Cel puțin așa spunea Divertis, acum mult mult timp. 🙂

Zilele astea folosesc iPhone-ul și Android-ul alternativ, fiecare are avantajele și dezavantajele lui:

  • iPhone-ul este în mod cert cel mai sexy, subțire și natural dintre cele trei, cu cele mai multe aplicații și cele mai cool jocuri în momentul ăsta.
  • Android-ul este cel mai inteligent dintre cele trei, bine integrat cu Gmail, real multitasking și cu câteva funcții și aplicații pe care nu le-am mai găsit în nici un alt telefon și care mă fac să simt că am control absolut.

Palm-ul ar trebui să îl pun probabil pe eBay sau să îl țin ca amintire, singurul lui avantaj este că e roșu. 🙂

De ce free wifi e o idee bună

Saturday, October 25th, 2008

Tocmai mi-am dat seama de ce e bine ptr un bar/club/pub să aibă free wifi. Pentru că în era asta în care mobile blogging începe să devină realitate, în care mobile uploads pe facebook încep să fie la un click distanță, bariera între intenția de a scrie despre un lucru cool și punerea în aplicare a intenției trebuie să fie cât mai mica.

Ca acum, când postez dintr-un bar/club din Brooklyn, de la un concert întâmplător despre cum au free wifi. 🙂

Cui îi place să dea cu aspiratorul? Roboților!

Friday, October 3rd, 2008

Mi-e lene să dau cu aspiratorul. O fac probabil mai puțin de o data pe lună, și mai mult de nevoie decât cu drag. Hotărât să pun capăt acestei stări de fapt… mi-am cumpărat un Roomba. 🙂

Când plec de acasă îi dau drumul, face singur curat și când termină se retrage singur în dock-ul de încărcare.

Și ca să nu mă lenevesc complet, mi-am luat modelul la care chiar trebuie sa ma duc să apăs un buton ca să înceapă să facă curat, poate așa simt că particip și eu într-un fel. 🙂 Dacă și asta o sa mi se pară prea mult, o sa îmi iau modelul pe care poți să îl programezi să facă curat regulat la ore fixe și care are telecomandă.

Mi se pare foarte foarte tare lumea asta în care ne îndreptăm, o lume a gadgeturilor cool, a automatizării și conectivității. Acuma tot ce mai lipsește este să pot vedea pe iPhone harta mentală a apartamentului pe care a făcut-o Roomba, unde și cât mai are de curățat. 🙂 Nu ar fi foarte util, dar ar fi foarte foarte cool. 🙂

Btw, Roomba se găsește și în România.

p.s. Cu ocazia asta puteți vedea un pic și din apartamentul meu minuscul din East Village. 🙂