Archive for the ‘Nebunii’ Category

Al doilea Burning Man

Saturday, September 10th, 2011

Am scăpat sănătos și după al doilea Burning Man, o experiență care uimitor a fost la fel de insightful ca și prima, chiar dacă într-un fel diferit.

E greu de explicat ce anume este Burning Man. Este un loc în care nimeni nu te judecă și consecința imediată este că poți fi cu adevărat tu însuți, mai mult poate și decât ești pregătit să admiți.

De data asta am fost cu un grup și mi-am dat seama că pentru mine este mai degrabă o experiență singuratică, o chestie pe care vreau să o experimentez rupt de toate normele și presiunile lumii reale (inclusiv amicii cu care m-am dus) pentru mă putea reseta complet.

M-am cunoscut un pic mai bine și de data asta. Mi-am dat seama că nu vreau să duc responsabilitatea fericirii nimănui alcuiva decât a mea însămi. Că viața e prea scurtă ca să accept să fiu implicat în lucruri care nu îmi plac sau nu mă fac fericit (și nu vorbesc de instant gratification, ci de fericire în plan fundamental).

Mi-am dat seama că îmi plac aventurile (în viață, nu vă gândiți mă la prostii 🙂 ) și nu îmi plac dramele.

Mi-am dat seama că noi toți de multe ori avem idei preconcepute despre lucrurile prin care trecem și încercăm să aliniem lumea la imaginea din capul nostru. Cred că ăsta este un lucru bun dacă ești o persoană care se cunoaște extraordinar de bine, dar probabil de cele mai multe ori este un lucru rău pentru că ratezi experiențe și te blochezi în familiar.

Nu prea știu ce altceva să vă spun despre Burning Man. Este altfel decât orice alt lucru prin care am trecut până acum și este un loc de unde și anul ăsta m-am întors un pic schimbat.

Ce să faci când ți se fură tot

Tuesday, March 29th, 2011

Acum o săptămână și jumătate ajungeam fericit pentru a doua oară pe pământ lisabonean, doar pentru ca în primele 15 min de odihnă pe niște trepte să mi se fure ghiozdanul cu tot ce aveam. Laptop, camera (digitală și pe film), unul din telefoane, my kindle, portofel, cărți de credit și, cel mai important, toate actele. 🙂

De aceea mă gândesc că ar fi util să scriu prin ce-am trecut, în caz că se mai întâmplă și altora. 🙂

În primul rând, DON’T PANIC! S-au dus și nu se mai întorc, relaxează-te, că dacă te enervezi nu îți vin actele înapoi. Freedom’s just another word for nothing left to lose. 🙂 Bucură-te un pic de acest sentiment. Gândește-te cât de mult ne atașăm de niște lucruri lumești și bucură-te că ai fost scăpat de ele. Și nu în ultimul rând, gândește-te că dacă ai răbdare și niște bani, absolut totul se rezolvă.

După ce te-ai relaxat un pic, du-te la poliție și declară-ți actele furate. De la poliție ia o hârtie care spune că actele ți-au fost furate, hârtia asta o să îți fie absolut necesară în continuare. Citește-o bine și asigură-te că scrie ce trebuie pe ea.

Apoi cu hârtia asta du-te la consulatul României unde ți se dă o hârtie cu care poți călători înapoi în țara unde ești cetățean. Hârtia asta e foarte ușor de obținut (din moment ce ți-a fost furat tot, nu ai nevoie de nimic pentru ea) și e simplu să călătorești înapoi.

Întors în țară, acum trebuie să îți refaci pașaportul și, în cazul meu, dovada că sunt rezident permanent ca să mă pot întoarce în NY.

Cel mai important aici este să te duci la serviciul pașapoarte și să întrebi clari ce anume ai nevoie pentru pașaport. Nu contează ce scrie pe net și în nici un caz să nu crezi că știi ce acte ar trebui. 🙂 Du-te și întreabă. Eu de exemplu am fost întâi la ambasada SUA de unde mi-am luat o foaie care spunea că sunt rezident permanent, sperând că îmi pot face pașaport ca rezident în altă țară. Greșit. 🙂 Acea hârtie nu era suficientă pentru serviciul pașapoarte.

Dacă ai toate actele necesare (în principiu certificat de naștere, buletin, o taxă, foaia de la poliție tradusă legalizat) pașaportul durează două ore.

Apoi la ambasada US foaia care să mă ajute să intru în US a durat încă două ore. Plus alte câteva drumuri pentru o poză, niște telefoane, toate actele mele au fost gata în vreo patru zile, și asta doar pentru că nu m-am stresat eu prea tare.

Dacă te stresezi și ești genul care dă mii de telefoane și se trezește de dimineața ca să ajungă departe, cred că totul s-ar putea rezolva cam în două zile. 🙂 Eu sunt un comod și nu m-am grăbit.

Deci, niște sfaturi pentru viitor:

  • Întotdeauna lasă un credit card sau niște cash în bagajul cu haine. Dacă ți se fură ăla de mână, e bine să ai cu ce să ajungi acasă. Eu aveam niște cash, plus că un credit card era stocat în Orbitz, și mi-a fost ușor să îmi cumpăr bilet de avion.
  • Fii relaxat și amabil. Va trebui să vorbești cu mulți oameni care trebuie să te ajute, dacă ești nervos și încruntat nu vei ajunge nicăieri.
  • Meditează un pic asupra efemerității lucrurilor lumești. Este o experiență unică prin care nu vei trece des.
  • Ține-ți iPhone-ul în buzunar. Când ai pierdut totul este inestimabil să ai un mijloc de comunicare la tine.

Una peste alta o experiență interesantă, îmi pare rău că n-am stat mai mult în Lisabona dar n-a fost rea nici săptămâna neplănuită din București. 🙂 Și cel mai important, am devenit puțin mai zen.

I’m on a plane!

Sunday, August 29th, 2010

N-am mai scris de cam o lună pe blog. Nu pentru că nu am vrut, nu am renunțat la el. 🙂 Am fost însă foarte ocupat fie la servici, fie să ies cu bicicleta sau în oraș sau la un film în puținul timp liber rămas.

Atât de ocupat, că abia acum pe avion am găsit un pic de timp să scriu ceva. 🙂 Și, spre deosebire de alte dăți când compuneam un blog post pe avion și îl postam când ajungeam la un wifi, ăsta este postat live, în direct, din avion. Virgin America FTW!

Sunt în drum spre Burning Man, așa că o să fiu offline cam o săptămâna, dar după sunt convins că o să am ceva povești de spus. 🙂

Vă las cu o poză de la ieșirea cu bicicleta de weekendul trecut, ne auzim cam într-o săptămână.

OMG going gaga over asianposes.com :-)

Tuesday, June 23rd, 2009

Din când în când mă mai prostesc cu prieteni pe chestii complet absurde și silly de pe internet, ceea ce vă recomand și vouă. 🙂 De data asta totul a pornit de la asianposes.com.

Nu știu de ce îmi tot vine să pun titluri în engleză, mi se pare că sună mai bine. 🙂

Pregătirile sunt aproape gata

Sunday, February 1st, 2009

Vă las să ghicesc ghiciți care este rezoluția de anul nou pentru anul ăsta. 🙂

Other objects of desire :-)

Wednesday, July 16th, 2008

Acum ceva vreme am vazut Tekkon Kinkreet (thanks again, Kit), unul din cele mai tari anime pe care le-am vazut pana acum.

In sfarsit mi-am luat si cartea. E buna, daca aveti ocazia sa o rasfoiti nu o evitati.

Alta vizualizare pentru “dupa blocuri”

Thursday, June 19th, 2008

Azi m-am jucat putin cu Wordle, care transforma un text intr-o vizualizare foarte simpatica. Word clouds, dar aranjate cu sens.

Nu stiu ce mi-a venit cu melodia asta, nici macar nu imi place. Probabil este doar foarte memorabila. 🙂

Netflix, Roku, movies – nerd stuff

Thursday, June 5th, 2008

Roku Box

Ma bucur mult de fiecare data cand tehnologia si lumea avanseaza in directii care imi plac. De-aia mi-am luat un Netflix player (by Roku) de cum a aparut. Ma uit deja la prea multe filme (MORE MORE MORE!), asa ca eram foarte curios cum o sa mearga 🙂

Cutia asta mica se leaga la net si la TV si ma lasa sa fac streaming la 10.000 de filme din colectia Netflix. Cand vreau eu, cate vreau eu (cat timp titlurile respective sunt available pentru streaming), un fel de Movies On Demand, numai ca sunt de pe net si sunt zece mii. In general filme vechi si nu toate bune… am spus oare ca sunt zece mii? 🙂

Roku Screen

Tot ce imi mai doresc acum de la cutia asta este sa se lege la YouTube. Cum in fiecare minut se uploadeaza zece ore de video, as avea entertainment for life doar din YouTube (daca n-ati vazut Charlie The Unicorn, go see it now). 🙂

As ramane probabil cu un abonament la Discovery si National Geographic, singurele doua canale la care ma mai uit regulat.

Tehnologia nu e cine stie ce revolutionara azi, dar e un progres fata de acum 20 de ani cand ma uitam la desene animate cu Miaunel si Balanel pe singurul canal existent, la televizorul cu lampi al bunicilor mei.

Daca in 20 de ani tehnologia a avansat atat de mult, sunt foarte nerabdator sa vad cum vor arata urmatorii 20 de ani (Korea si Japonia sunt doar cu vreo 5 ani inainte 🙂 ).

Roku Box Second

Tot ce trebuie sa mai fac acum este sa imi upgradez conexiunea la Internet ca sa mearga streamingul mai bine. 🙂

Traducere din Romana in Engleza (si invers)

Thursday, May 8th, 2008

Google Translate a adaugat si Romana la lista de limbi pentru care face traduceri. Mi se pare foarte misto ca se intampla asta, in sfarsit prietenii mei de aici pot sa inteleaga si ei ce tot scriu eu pe blog. 🙂

In plus, automatic machine translation este si o sursa interminabila de amuzament si de exprimari funny. 🙂 Atat de funny incat imi vine sa imi recitesc blogul, tradus in engleza.

O prietena ma intreba cand anume traducerile de acolo vor deveni mai bune. Well, probabil se vor imbunatati in masura in care cercetarea in domeniu va evolua, problema traducerii automate este departe de a fi o problema usoara sau macar o problema rezolvata. Uite ce zice wikipedia despre subiectul asta:

Relying exclusively on machine translation ignores that communication in human language is context-embedded, and that it takes a human to adequately comprehend the context of the original text. Even purely human-generated translations are prone to error. Therefore, to ensure that a machine-generated translation will be of publishable quality and useful to a human, it must be reviewed and edited by a human.

Si uite ce zice si Google despre asta:

We’re constantly working on it. Even today’s most sophisticated software, however, doesn’t approach the fluency of a native speaker or possess the skill of a professional translator. Automatic translation is very difficult, as the meaning of words depends on the context in which they’re used. While we are working on the problem, it may be some time before anyone can offer a quick and seamless translation experience. In the interim, we hope you find the service we provide useful for most purposes.

De ce este Machine Translation utila chiar si in forma asta funny?
Pentru ca acum mama poate sa citeasca pagina despre Pink Floyd de pe wikipedia fara sa aiba nevoie de cineva care sa stie engleza, si asta este un lucru care mie mi se pare foarte tare.

Gmail in limba romana

Thursday, March 27th, 2008

O sa incep prin a sublinia ca asta este un blog personal si parerile de aici sunt numai si numai ale mele. 🙂

Acestea fiind spuse, nu pot sa nu pun aici niste reclame foarte cute la Gmail in limba romana. Fac asta in principal pentru ca nu stiu cum as putea sa ma descurc fara Gmail cu cele probabil cateva sute de emailuri pe zi care imi trec prin fata ochilor. 🙂 Recunosc, sunt dependent de gmail.

Si daca v-a placut clipul asta, uitati-va si la urmatorul. Mai ales mama (hi mom! 🙂 ). Sunt foarte curios daca, dupa ce te uiti, te convinge in vreun fel sa vrei sa incerci sa iti deschizi cont pe gmail sau nu.

In plus, ca bonus, daca te uiti cu atentie o sa vezi ca apar si eu in clip. 🙂 Hehe.