Archive for the ‘New York, New York’ Category

Aperol șpriț

Thursday, August 15th, 2013

Aseară, complet întâmplător, am găsit Aperol Șpriț la un restaurant austrian din NY. Băi, o fi venit moda din România până aici!

Ce mai fac eu în ultima vreme

Wednesday, July 3rd, 2013

Știu că scriu aici destul de rar, și de mai multe ori m-am întâlnit cu oameni care chiar dacă îmi mai citesc blogul uneori, îmi spun că nu știu cu ce mă mai ocup. 🙂

Așa că o să vă spun. Acum doi ani am plecat de la Google ca să văd cum e viața și în lumea reală. Timp de aproape un an și jumătate am trecut prin mai multe abordări și am experimentat. Am încercat să lucrez la idei care păreau bune, am încercat să lucrez de unul singur la idei de care eram pasionat. Am trecut prin TechStars NYC (un accelerator de startup-uri) ca și HackStar.

Ce au avut toate în comun a fost că m-au ajutat să cresc dintr-un punct de vedere sau altul. Am învățat, m-am maturizat, am văzut de aproape cum funcționează o lume diferită de cea a inginerilor de la Google. Am internalizat ce înseamnă să construiești un business, am început să înțeleg la ce sunt bun și la ce nu sunt, am învățat ce funcționează pentru mine și ce nu.

Din ianuarie, împreună cu cofondatorul meu Alan, am pornit o companie a cărei viziuni este să reinventeze comerțul electronic.

Timpul meu zilele astea se împarte între multe întâlniri – suntem foarte focusați pe a construi o echipă bună și recrutarea oamenilor potriviți cere mult efort și timp investit, scris de cod, și niște overhead general cu tot altceva ce ține de construirea unui business în stadiul ăsta – analize, conversații, decizii, stres.

Și nu în ultimul rând încă petrec foarte mult timp învățând din ceea ce facem și încercând mereu să mă îmbunătățesc pe mine și compania pe care o creăm.

În New York miroase a ploaie și a flori de soc

Tuesday, May 21st, 2013

Conversația serii

Saturday, February 9th, 2013

Nu știu exact de ce, dar mă amuză foarte tare. 🙂

Festivalul românesc de film exportă cultură, nu doar artă

Thursday, December 6th, 2012

Festivalul Românesc de film a fost la Lincoln Center care au tot felul de festivaluri din astea mai alternative, filme de artă, chestii independente.

Aseară am văzut După Dealuri, un film foarte bun, dark, și care mi-a plăcut mult.

Un amic încerca să intre în sala de cinema și îl aude pe unul din cei care verifica bilete vorbind cu celălalt.

Băi, să vezi ce chestie interesantă am văzut.

La unele din filmele astea, intră unii în sală, apoi ies cu biletul rupt și îl dau la alții care sunt la intrare, apoi ăștia se fac că au fost deja verificați și intră și ei cu același bilet!

Noroc cu festivalurile astea românești, mai învață și americanii câte ceva util în viață. 🙂

Cam așa a arătat Manhattan-ul zilele astea

Saturday, November 3rd, 2012

Coperta New York Magazine arată Manhattan-ul fără lumină. Eu stau cam în mijlocul zonei negre.

Copertă New York Magazine

Acum au reparat curentul în marea majoritate a Manhattan-ului, lucrurile încep să se întoarcă la normal încet încet, deși probabil pentru câteva zile încă vor fi dubioase, numai dacă vă gândiți la toată mâncarea care s-a stricat în frigiderele miilor de restaurante fără curent.

Cum să te pregătești pentru un uragan

Tuesday, October 30th, 2012

Am primit azi un telefon automat că s-ar putea să se taie curentul în zona unde locuiesc eu.

M-am speriat teribil și am sărit repede să îmi pun kindle-ul la încărcat, să pun niște jocuri noi pe iPad și să downloadez niște apă într-un castron ca să o am pentru acces offline. 🙂

Sunt pregătit!

Vino Sandy și fă ce vrei tu, că n-am mai văzut orașul așa de gol de când a venit Bane și a furat reactorul nuclear de la Wayne Industries și a început să îl transporte pe străzi într-un camion blindat. 🙂

Cum arată drumul meu spre casă

Monday, October 22nd, 2012

Primăvara New York-ul miroase a tei

Tuesday, June 5th, 2012

Orașul ăsta este plin de tei, cel puțin în zona unde stau eu, în Soho și Greenwich Village.

De-aia când plouă tare miroase înnebunitor a tei înflorit și plouat, un miros care pe mine mă duce cu gândul la Eminescu și România.

Și mi se pare interesant, pentru că americanii nici măcar nu știu cum se numește pomul ăsta, pentru ei e doar un copac ca oricare altul.

Un oraș neliniștit

Monday, May 14th, 2012

Am realizat ce anume au în comun oamenii din New York.

Sunt neliniștiți. Restless. Mi-e greu să găsesc o traducere exactă în română, dar ăsta este cred un lucru pe care îl văd în jurul meu constant.

Oameni restless la servici, în viața privată, în ceea ce fac în timpul liber, în dragoste, în prietenii, oamenii vin în New York și trec prin New York într-o continuă agitație, într-o căutare continuă, fără să vrea cu adevărat să găsească ceva.

Locuiesc într-un oraș care nu știe să se relaxeze.