Un alt update

August 14th, 2014

Motivul pentru care nu am mai scris pe blog de ceva vreme. :-)

Founded by former TechStars New York managing director David Tisch, his brother Alan Tisch, Ara Katz, and Octavian Costache, Spring emerged from stealth mode today to reveal an app that looks like a shoppable Instagram. Shoppers sign up, follow brands they like, and see a steady feed of product shots. The difference is that shoppers can actually buy those products—without leaving the app.

De aici: http://www.wired.com/2014/08/spring/

No Comments »

Un mic update

July 11th, 2014

Now at 26 employees, Spring has built an e-commerce marketplace for stylish goods that is optimized for mobile devices. The Tisch brothers formed Spring a year ago with co-founders Octavian Costache, an ex-Google employee who serves as CTO, and Ara Katz, a co-founder of fashion startup BeachMint who serves as CMO. David Tisch serves as the company’s chairman; Alan serves as CEO. The team has been doing business as Jello Labs.

http://fortune.com/2014/07/09/david-alan-tisch-raise-7-million-spring-startup/

5 Comments »

Ce de mai trece vremea…

March 23rd, 2014

Nu am abandonat blogul, doar că atunci când sunt foarte ocupat se întâmplă să îl mai uit. :-)

Câteva poze de prin și de pe lângă New York din ultimele câteva luni.

1 Comment »

Hmmm… :-)

December 28th, 2013

2 Comments »

Despre empatie

December 24th, 2013

A empatiza este un lucru care pentru mine nu vine natural. Sunt băiat și sunt inginer – două dezavantaje care mă fac să pornesc de la zero când vine vorba de a înțelege pe alții.

Cu toate astea am ajuns să cred că tot ce este important în viață se învârte în jurul empatiei – și sunt extrem de bucuros că am ales să îmi investesc timpul în a deveni mai bun la asta.

Când vorbesc de “empatie” nu vorbesc de “compasiune” sau de “simpatie”. Mi se par concepte diferite, empatie este atunci când înțelegi, compasiune este atunci când îți pasă. :-)

Mi se pare esențial să pot înțelege alți oameni, fie că asta este în viața mea personală sau în viața profesională, prieteni sau de parteneri de afaceri, politicieni sau chelneri.

Asta vă doresc tuturor în noul an – mai multă empatie.

7 Comments »

Brother brother, but the cheese costs money

December 13th, 2013

“Frate frate, dar brânza’i pe bani” – o zicală care nu se traduce deloc bine în engleză și care nici nu pare să aibă echivalent.

Nu îmi dau seama dacă este din cauză că America nu e în general preocupată de brânză, sau pentru că legăturile de familie aici sunt mai importante decât în alte culturi.

6 Comments »

Voi în cine ați investi?

November 24th, 2013

Blogul ăsta era, și poate încă mai este, citit de oameni din tech. Oameni implicați în online-ul românesc, implicați în a dezvolta business-uri care au la bază ideea că tehnologia în general și internetul în particular poate schimba felul în care oamenii fac lucruri.

Plecând de la ideea asta – voi în ce companii din România ați investi? Este vreo companie / startup / small business în oline-ul românesc care credeți că ar putea avea succes?

Și nu mă refer doar la companiile astea cunoscute – eMag, trilulilu, ejobs, 2parale – dar și la companii care par să atragă mai puțin atenția comentatorilor români din online dar care mie mi se pare că aduc schimbare reală – de exemplu StarTaxi de care pare să nu vorbească nimeni.

14 Comments »

Wow ce trece timpul

November 18th, 2013

Trece din ce în ce mai mult timp între postări. Asta e, până la urmă e un blog personal. :-)

Ceea ce mă uimește mult în ultima vreme este cât de importantă se dovedește empatia a fi în mult mai multe părți din viață decât m-aș fi așteptat. O să încerc să scriu cândva curând un articol despre asta.

1 Comment »

Plugin pentru “raportare greșeli gramaticale”?

September 21st, 2013

De ce nu există un plugin de wordpress care să adauge la mine pe blog, înainte de secția de comentarii, un buton care să scrie “raportează greșeli gramaticale”?

Raportarea s-ar putea transforma într-un fel de mesaj private, sau un comentariu neaprobat fără nici o așteptare de aprobare?

Ar rezolva cel puțin un sfert din comentariile despre greșeli din postări, greșeli gramaticale pe care cu toții le facem mai devreme sau mai târziu din neatenție, oboseală, ignoranță sau cel puțin nepăsare. :-)

[update] Am găsit o soluție imediată și, cred eu, elegantă. Sub căsuța de comentarii am adăugat un link pentru raportare de greșeli gramaticale. Eu cred că este suficient de vizibil, sunt curios dacă va fii folosit. ;-)

18 Comments »

Despre tristețe și inutilitatea speranței

September 19th, 2013

O prietenă mi-a spus o poveste în seara asta.

Oprită într-o intersecție, vede un handicapat cerșetor care pare să spună ceva neinteligibil de fiecare dată când cineva îi dă un ban.

Oare ce tot spune, întreabă prietena mea pe amicul ei care trece pe acolo tot timpul.

Păi pe fiecare om care îi dă un ban îl întreabă “mai e multe?”… pentru ca mama lui i-a spus că o să poată să nu mai stea la cerșit doar atunci când n-o să mai treacă nicio mașină prin intersecția aia.

Și-atunci el tot stă acolo și întreabă, “mai e multe?”

Pe amica mea a întristat-o foarte tare povestea asta, și recunosc că și mie mi s-a rupt un pic sufletul când am auzit-o. 

Și apoi am realizat ceva foarte interesant.

Nu ne întristează faptul că un cerșetor, într-o intersecție, își pierde zilele. Sunt mulți ceșetori pe lume, mulți muritori de foame, și cu toate astea nu ni se rupe inima pentru fiecare dintre ei.

Dar ce este cu adevărat diferit în povestea asta, este speranța inutilă că undeva, cândva, este o lumină la capătul tunelului, o speranță pe care noi o știm a fi imposibilă.

Și cred că asta este ceea ce ne rupe un pic sufletul, ideea că putem spera lucruri care garantat, absolut și inevitabil, nu se vor întâmpla niciodată.

10 Comments »


Switch to our mobile site